Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Karita Tykkä pulahti avantoon hyytävässä kelissä – video sai seuraajat hämmästymään

Vuoden 1997 Miss Suomi Karita Tykkä on monien muiden julkisuudesta tuttujen suomalaisten tapaan hurahtanut avantouintiin.

Karita Tykkä tunnetaan tänä päivänä hyvinvointivaikuttajana.

Hyvinvointivaikuttaja Karita Tykkä, 45, lukeutuu niihin julkisuudesta tuttuihin suomalaisiin, jotka ovat vuosien varrella hurahtaneet avantouintiin. Vuoden 1997 Miss Suomena tunnetuksi tullut Tykkä on jakanut omalla henkilökohtaisella Instagram-tilillään useampia videoita avantouintireissuiltaan.

Lue lisää: Hyiset pulahduskuvat paljastavat, kuinka julkkikset hurahtivat talviuintiin – Pippa Laukka, Janni Hussi, Tinni Wikström....

Hiljattain Tykkä iloitsi Instagramissa siitä, että avantouintikausi on saatu polkaistua vihdoin käyntiin myös tämän vuoden osalta. Hän julkaisi videon uintireissultaan Instagramissa, missä hänellä on lähes 65 000 seuraajaa.

– KAUSI ON VIRALLISESTI AVATTU, Tykkä hehkutti kuvatekstissään.

Videolla näkyy kuinka pipoon ja kylpytakkiin sonnustautunut Tykkä hakkaa ensin itselleen avannon ja pulahtaa sitten hyiseen veteen. Tykän ilmekkään ei värähdä ja hän viipyy vedessä hyvän tovin.

Tykän päivitys on kerännyt lukuisia tykkäyksiä ja kommentteja hänen seuraajiltaan. Monet kertoivat hurahtaneensa Tykän tapaan avantouintiin, mutta monet myös ihmettelivät, miten nainen pystyi olemaan kylmässä vedessä niin kauan.

– Ihailen, hämmästelen!!! Mulla on ranta alle sadan metrin päässä ja en vain käsitä, että noin kylmään veteen voi mennä, kommentoi eräs.

– Mä en tajua, miten tuo voi olla mahdollista, ihmetteli toinen.

– Ei pysty, ei kykene, totesi kolmas.

– Jäätävää! Mutta tiedän kokemuksesta, tekee niin hyvää, komppasi neljäs.

Karita Tykkä tunnetaan tänä päivänä hyvinvointivaikuttajana.

Avantouinnilla on tutkitusti todettu olevan lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia. Avantouinti toimii muun muassa tehokkaana stressintappajana. Oulun yliopiston alkuvuonna 2019 julkaistu tutkimusraportti kertoo, että avantouinti supistaa ääreisverenkiertoa ja nostaa siten verenpainetta hetkellisesti.

Kylmään veteen uppoutuminen ja siellä kehoon kohdistuva paine voivat myös vähentää turvotusta ja torjua tulehduksia. Tämä ilmeni vuonna 2013 Extreme Physiology & Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa. Niinpä kylmävesiterapia voi toimia erinomaisesti liikunnan jälkeiseen palautumiseen, etenkin kontaktilajeissa.