Finland

Kaupunkikokous jakoi 10 000 euroa lasten ja nuorten ehdotuksille – muun muassa Talvikkipuiston skeittiparkin kunnostus sai rahoituksen

Lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestettiin kahdennentoista kerran torstaina 24.9. Koronatilanteen vuoksi tilaisuus järjestettiin livelähetyksenä, jota oli kutsuttu seuraamaan oppilaita, päättäjiä ja virkamiehiä.

Kaupunkikokouksessa Oulun kaupungin lasten ja nuorten osallisuusryhmät esittelivät ryhmissä ja kouluilla ideoituja määräraha- ja lausuntoesityksiä. Määrärahaesityksille oli jaossa yhteensä 10 000 euroa.

Määrärahaesityksistä toteutukseen äänestettiin ikäihmisille järjestettävä virkistysilta Jäälin kappelilla, Talvikkipuiston skeittiparkin kunnostus, salibandyvarusteet Koskelan normaalikoulun välituntitoimintaan, vaihtopenkki Huuhkajanpuistoon, vuokrattavat ulkovälineet Oulunsalon alueen asukkaille ja toimijoille, Yli-Iin nuorisotilalle pöytäjalkapallopeli ja varusteet, lukolliset latauskaapit Ylikiimingin koulun oppilaille sekä välituntivälineiden hankkiminen Kaakkurin ja Oulunlahden kouluille.

Osallisuusryhmät toivat kaupunkikokoukseen myös  lausuntoesityksiä, joista jatkokäsittelyyn äänestettiin Pateniemen uimarannan kunnostus ja uusi laituri, roskakorien lisääminen keskustan alueelle sekä Myllyojan ostoskeskuksen viheralueen uusiminen ja kunnostaminen.

Lausuntoehdotukset viedään jatkokäsittelyyn kaupungin eri toimialoille.

Football news:

Conte about 2:0 with Genoa: Inter are aware of their strength, and this helped us play with confidence
👏 The whole world is talking about Khabib's departure and congratulates him on his victory. They demand the first place in the rating for him and respect the desire to be with his family
Klopp Pro 2:1 with Sheffield: Wins 2:0 or 3:0 come when you fight fiercely in games like this
Messi repeated his worst streak - 6 games without goals to Real Madrid
Schalke are 21 consecutive games unbeaten in the Bundesliga and are in penultimate place
Ronaldo - Khabib: Congratulations, bro. Your father is proud of you 🙏
Suarez shares 1st place in The La Liga goalscoring race with Fati and Paco, scoring 5 (4+1) points in 5 games