Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Xiaomi aikoo rakentaa sähköautoja valmistavan tehtaan Pekingiin, kertoo uutistoimisto Reuters. Kaupungin viranomaiset ilmoittivat lauantaina, että kahdessa vaiheessa rakennettava tehdas tulee tuottamaan vuosittain noin 300 000 sähköautoa.

Xiomi aikoo sijoittaa Pekingiin myös uuden autoyksikkönsä pääkonttorin sekä tutkimus- ja myyntitoimistot. Toimistot ja pääkonttori tullaan sijoittamaan valtion ylläpitämälle talouden ja teknologian kehitysalueelle kaupungin kaakkoisosaan. Aluetta hallinnoi valtion taloudellisen kehityksen virasto E-Town.

Yhtiön toimitusjohtaja Lei Jun toivoi lokakuussa, että massatuotanto tehtaalla saadaan käyntiin vuonna 2024. Xiaomi ilmoitti maaliskuussa investoivansa 10 miljardia dollaria sähköautojen kehittämiseen seuraavan kymmenen vuoden aikana. Sähköautojen liiketoiminnan rekisteröinnin se sai valmiiksi elokuun lopussa.

Yhtiö on avannut tuhansia liikkeitä Kiinassa luomaan kasvua älypuhelinmarkkinoilla. Tehtaan massatuotannon lähtiessä käyntiin se aikoo käyttää myymäläverkostoaan myös sähköautojen kauppaamiseen.