Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kiira Korpi palaa jäälle pahana Lumikuningattarena, mutta siviilissä taitoluistelija on onnellisesti rakastunut Pekkaan

Kiira Korpi odottaa innolla pahan Lumikuningattaren roolia tammikuussa ensi-iltansa saavassa jääbaletissa. Puoli seiskassa selvisi, että kesällä eronnut Korpi on onnellisen rakastunut Pekkaan.

Positiivinen psykologia auttaa treenaamaan mieltä samaan tapaan kuin lihaksia, sanoo taitoluistelija Kiira Korpi
Positiivinen psykologia auttaa treenaamaan mieltä samaan tapaan kuin lihaksia, sanoo taitoluistelija Kiira Korpi

Kiira Korpi palasi juhannuksena Suomeen. Pääkaupunkiseudulle kotiutunut taitoluistelija laskee, että hän vietti kymmenen vuotta maailmalla.

Viimeiset viisi vuotta Korpi asui New Yorkissa. Iso Omena jäi taakse, ja Amerikkaan jäi myös Kiira Korven entinen mies, Arthur Borges. Kolme vuotta kestänyt avioliitto päättyi eroon kesällä.

Marraskuun pimeydestä Puoli seiskan studioon istui kuitenkin aurinkoinen nainen, 33-vuotias taiteilijia, joka viimeinkin saa esittää pahan pääroolin Lumikuningatar-jääshowssa Tampereen uudella jääareenalla tammikuussa.

– Yksityiselämässäkin on iloisia asioita: olen rakastunut nainen. Olen siitä tosi onnellinen, totesi Kiira Korpi.

– Onko hän urheilija? tiedusteli Puoli seiskan juontaja Ella Kanninen.

– Ei ole urheilija. Pekka on hänen nimensä, mutta ehkä nyt en sano enempää, kuittasi Kiira Korpii nauraen.

Terapiaa ja ajattelutreeniä

Tuliaisina New Yorkista Korvella oli kandidaatintutkinto (bachelor of liberal arts), johon sisältyy psykologiaa, filosofiaa, koodausta, äänenkäyttöä ja buddhalaisuutta.

– Oli ihana opiskella sekatutkintoa. Mutta eniten tein psykologian kursseja, muisteli Korpi.

Positiivisen psykologian opit tulivat aktiiviuransa Shanghain MM-kisoihin 2015 lopettaneelle taitoluistelijalle tarpeeseen.

Huippu-urheilijan arki on täynnä kieltäymyksiä. Joka suupalaa täytyy tarkkailla, ettei paino nouse. Valmentajan auktoriteettia ei parane kyseenalaistaa.

– Luistelija on ikään kuin henkisessä pakkopaidassa. Mutta positiivisen psykologian kautta opin, että kaikki tunteet kuuluvat elämään.

Myös ammattiapu eli terapia on tullut tarpeeseen.

– Olen siitä tosi kiitollinen. Mutta opintojen kautta tajusin, että omaa negatiivissävytteistä ajattelua voi treenata samalla tavalla kuin fyysisiä lihaksia.

Ehjäksi särkynyt -kirjan kansainvälinen versio jatkaa keskustelun herättelyä

Kiira Korven ja Jere Nurmisen kirjoittama elämäkerta Ehjäksi särkynyt (Otava, 2018) julkaistaan englanniksi juuri Pekingin olympialaisten alla, helmikuun lopussa. Kotimaassa paljon keskustelua herättäneen kirjan on tarkoitus edistää keskustelua taitoluistelun ongelmakohdista myös maailmalla.

– Kävin Amerikassa puhumassa urheilijoiden oikeuksista ja mielenterveydestä, eli keskustelu on jo käynnissä. Muokkasin kirjaa niin, että se avaa yhden urheilijan kokemuksien kautta taitoluistelun treenikulttuurin rajoittavat piirteet.

Katso Kiira Korven vierailu Puoli seiskassa kokonaan tästä: