Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kirjallisuus | Rohkeasti uuden kirjakaupan Helsinkiin avannut Hannu Paloviita sai Rakkaudesta kirjaan -palkinnon

Rosebud Booksin toimitusjohtaja Hannu Paloviita avasi syyskuussa uuden Rosebud-ketjun kivijalkakaupan Kaisa-taloon.

Hannu Paloviita palkittiin kirja-alan eteen tekemästä työstään. Paloviita oli muuttopuuhissa tammikuussa 2020, kun Rosebud muutti pois Aleksanterinkadun vuokraliiketilasta.

Suomen Messusäätiön jakaman Rakkaudesta kirjaan -palkinnon on saanut tänä vuonna kirjakauppias Hannu Paloviita. Palkinto on summaltaan 5 000 euroa, ja se jaetaan vuosittain Helsingin kirjamessuilla tunnustuksena lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä.

Paloviitaa kiitetään perusteluissa todelliseksi kirjan rakastajaksi, joka on osoittanut työssään ja koko kirja-alan etuja ajaessaan suurta rohkeutta.

Esimerkkinä rohkeudesta nostetaan esille uuden kirjakaupan avaaminen aikana, jolloin kirjakauppoja pääasiassa suljetaan.

Rosebud Booksin toimitusjohtajana työskentelevä Paloviita avasi syyskuussa uuden Rosebud-ketjun kivijalkakaupan, Sivullisen, Helsingin yliopiston Kaisa-talossa. Kauppa oli avautuessaan nimikemäärältään Suomen suurin kirjakauppa.

Paloviitaa kiitetään myös siitä, että hän pitää kirjakauppojensa valikoimassa monipuolisesti ja paljon kirjoja, myös vuosia sitten julkaistuja. Rosebudin valikoimissa painottuvat esimerkiksi tiede, klassikkoteokset ja vaihtoehtokulttuurit.

Paloviita on ollut uransa aikana perustamassa Like-kustantamoa vuonna 1987, Voima-lehteä vuonna 1999, Into-kustantamoa vuonna 2007 sekä Aula-kustantamoa vuonna 2016.

Hän myi Liken Otavalle vuonna 2005 ja on keskittynyt sen jälkeen Rosebudiin. Paloviita omistaa myös osat Into-kustantamosta ja Voima-lehdestä.

Lue lisää: Hannu Paloviita perusti Like-kustantamon baari-illan jälkeen – eikä malta jäädä pois alalta, vaikka kustantamon myikin