Finland

Kirjallisuus | Suomen tietokirjailijat palkitsi Venäjä-tuntija Arto Mustajoen

Suomen tietokirjailijat palkitsi Venäjä-tuntija Arto Mustajoen

Palkinnon saivat myös Reijo Heikkinen, Kristiina Koivunen, Sirkka-Liisa Ranta ja Pekka Valtonen.

Arto Mustajoki työskenteli yli 30 vuotta venäjän kielen professorina Helsingin yliopistossa.­

Suomen tietokirjailijoiden yhdistyksen Tietokirjailijapalkinnot on myönnetty Reijo Heikkiselle, Kristiina Koivuselle, Arto Mustajoelle, Sirkka-Liisa Rannalle ja Pekka Valtoselle.

Reijo Heikkinen on kasvatustieteen professori ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia teoksia historiasta ja lääketieteestä. Heikkinen on paneutunut tuotannossaan muun muassa Elias Lönnrotiin ja kainuulaiseen kulttuuriperinteeseen. Hän on julkaissut yhteensä yli viisikymmentä tietokirjaa.

Valtiotieteen tohtori, freelance-toimittaja ja tietokirjailija Kristiina Koivunen on perehtynyt tuotannossaan erityisesti Kurdistanin alueeseen, jonka hän tuntee yli 20 vuoden ajalta. Koivunen on kirjoittanut myös muun muassa Suomesta värvättävistä jihadisteista.

Venäjä-tuntija, emeritusprofessori Arto Mustajoki on raskaan sarjan tiedepoliittinen vaikuttaja, keskustelija sekä hauska tieteen yleistajuistaja, yhdistys kuvailee tiedotteessa. Mustajoki työskenteli yli 30 vuotta venäjän kielen professorina Helsingin yliopistossa ja on tietokirjojen lisäksi tuottanut muun muassa televisio-ohjelmia ja oppimateriaaleja.

Kansatieteilijä, filosofian tohtori Sirkka-Liisa Rannan erikoisalaa on 1800–1900-lukujen suomalainen maalaiskulttuuri. Hän on tuonut kirjoissaan esiin niin heinänteon kulttuurihistoriaa ja maaseudun naisille kuuluneita töitä kuin teenjuonnin historiaa Suomessa.

Pekka Valtonen on filosofian tohtori, historioitsija ja antropologi, jonka tuotantoa yhdistys kiittelee temaattisesti harvinaisen laajaksi. Valtonen on kirjoittanut muun muassa Euroopan ja Latinalaisen Amerikan historiasta sekä suomalaisesta 1900-luvun aatehistoriasta.

Tietokirjailijapalkinnot jaettiin Helsingin kirjamessuilla, jotka järjestetään tänä vuonna verkossa. Palkinnot myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta.

Kahdennenkymmenennen kerran jaettavat palkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa. Palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Football news:

Khabib reacted to Maradona's death: One of the greatest. Millions love football because of it
Gasperini on 2:0 with Liverpool: This is unbelievable. Atalanta played their football
Simeone on Maradona's death: Impossible to believe. He infected us with football. This is a great loss for me
Bayern and city are already in the Champions League play-offs. Who is already with them, and who is in step?
Conte Pro 0:2 from Real Madrid: We saw the difference between them and us. Inter made too many gifts
Liverpool have never scored a goal against Atalanta in their home Champions League match
Liverpool lost at home for the first time in 2 years! Gave Atalanta a couple of goals and never hit a goal