Finland

Kommentti | HJK:n pelipaitojen tähdet muistuttavat tämän kauden tavoitteesta ja paineista

HJK:n pelipaitojen tähdet muistuttavat tämän kauden tavoitteesta ja paineista

HJK:n pelipaidoissa on kaksi tähteä, ja kolmas tähti tulisi, jos Klubi voittaisi historiansa kolmannenkymmenennen mestaruutensa. Niiden kahden tähden pitäisi muistuttaa Klubin pelaajia joka pelipäivä edessä olevasta tehtävästä, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Tim Väyrynen (kesk.) teki HJK:n 2–0-johtomaalin TPS:ää vastaan.­

Kun jalkapallon Veikkaus­liiga alkoi heinäkuussa, näytti mestaruutta janoava HJK selvältä suosikilta materiaali­ylivoimansa takia. HJK on rakennettu voittamaan mestaruus tällä kaudella, ja sen takia valmentajien ja joukkueen pitäisi tuntea paineita.

Paineet ovat etuoikeus, sanoi Huuhkajat-­maalivahti Lukas Hradecky ratkaisevan EM-karsinta­ottelun alla. Täsmälleen samaa lausetta käytti NBA:n mestarivalmentaja Doc Rivers Netflixin tuoreessa Playbook-dokumenttisarjassa.

”Miksi pelaamme, jos emme pelaa menestyäksemme”, Rivers sanoi.

Keväällä 2008 Rivers käski asentamaan Boston Celtics harjoituksissa spottivalon siihen kohtaan seinää, johon 17. mestaruusviiri ripustettaisiin. Hän halusi pelaajien näkevän valon joka harjoituksissa.

HJK:n pelipaidoissa on kaksi tähteä, ja kolmas tähti tulisi, jos Klubi voittaisi historiansa 30:nnen mestaruutensa. Tähtien pitäisi muistuttaa Klubin pelaajia joka pelipäivä tavoitteesta.

Paperilla ylivoimainen joukkue ei ole aina näyttänyt kentällä enää ylivoimaiselta. Torstain tasapelin kaltaisia työtapaturmia ei saisi tulla, turvallisuuden tunteeseen tai ylimielisyyteen ei ole varaa. HJK on pelannut kahdeksan ottelua kärkipään kuuta muuta joukkuetta vastaan ja voittanut niistä kolme ja pelannut kolme tasan. Yläloppusarjassa pitäisi pistekeskiarvon olla parempi.

Mestaruustaistelusta näyttää tulevan kahden kauppa. HJK:n pahin kilpailija KuPS on pelannut kärkikuusikon muita joukkueita vastaan kuusi peliä saldolla 2–3–1. KuPSia vastaan HJK on ollut niskan päällä, mutta tehoja pitäisi löytyä myös muissa tiukoissa otteluissa.

Football news:

Lopetegui Pro 0:0 with Chelsea: Sevilla showed a good team game
Rashford on victory over PSG: Manchester United now have a strong position in the group
Nagelsmann victory over Istanbul: Not fully satisfied with the game Leipzig was fatigue, not the most effective pressure
Goalkeeper Brugge Croat about 2:1 with Zenit: We proved that we should not be considered outsiders of the group
Manchester United won again in Paris with a late Rashford goal. An unexpected hero - a 22-year-old reservist who has not been on the field since December 2019
Jurgen Klopp: first Oliver didn't see the moment, then VAR forgot the rules. And the consequences came only for van Dijk and Tiago
Favre on the defeat against Lazio: Dortmund lacked determination. We needed to play an outstanding game, and we didn't