logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Kommentti: Osta Grönlanti, ohjeista Ruotsin oikeuslaitosta – Trumpin globaali huseeraus saa toivomaan, ettei todellisuus olisi totta

Taiteen maailmassa on englanninkielinen käsite, jota on vaikea suomentaa: ”willing suspension of disbelief”.

Sen voisi ehkä kääntää ”halukkuudeksi uskoa vastoin parempaa tietoaan”.Ilmaus tarkoittaa sitä, että romaanin lukija tai näytelmän tai elokuvan katsoja on valmis hylkäämään todellisen todellisuuden ja antautumaan teoksen todellisuuteen. Hän on tarinan vietävänä ja eläytyy sen käänteisiin, vaikka tietää, etteivät ne ole oikeasti totta.

Presidentti Donald Trumpin kanssa käy päinvastoin: tekee mieli uskoa, ettei todellisuus ole totta, vaikka tietää, että on.Perjantaiaamuna reaktion synnytti amerikkalaislehti Wall Street Journalin uutinen: Yhdysvaltain presidentti on puntaroinut, että voisikohan Grönlannin ostaa.

Ei kai hän oikeasti ole?

Kyllä hän oikeasti on.Wall Street Journalilla oli paljastukselleen useampi lähde, joiden mukaan Trump on pyöritellyt ajatusta Grönlanti-hankinnasta toistuvasti.

Grönlanti-hanke tuskin ikinä toteutuu, eikä se edenne edes neuvottelupöydälle. Tanskaa ei varmaan kiinnosta myyminen eikä grönlantilaisia ostetuksi tuleminen.

Trumpin Grönlanti-pohdinnat pitäisi siis pikemminkin ottaa viihteenä kuin tosissaan. Nykyisessä maailmantilanteessa on riittämiin vakavaakin pureksittavaa, kuten nyt vaikka ilmastonmuutos, suurvaltapoliittiset jännitteet ja maailmantalouden epävarmuudet.Mutta juuri tässä on asian ydin. Yhdysvallat on tai sen pitäisi olla ratkaisemassa kaikkia mainittuja isoja kysymyksiä, ja kuitenkin presidentti on käyttänyt aikaansa ja ajatusenergiaansa saarifantasioihin.

Tämä ei vielä olisi mahdotonta sulateltavaa, jos Grönlanti olisi Trumpin ainoa epäuskoa herättävä sivupolku. Vaan kun kaava on toistuva. Ei tarvitse kuin seurata presidentin Twitter-virtaa ja ISOJEN KIRJAINTEN ja huutomerkkien loputonta vyöryä.Tyylilajia voisi pitää koomisena, jos Trump ei johdonmukaisesti käyttäisi lyhytviestejään tölvimiseen ja vastakkainasettelun lietsontaan.

Viimeksi Trump on kampanjoinut kahta yhdysvaltalaista kongressiedustajaa, Rashida Tlaibia ja Ilhan Omaria vastaan, jotta Israel ei päästäisi näitä maahan. Kampanja onnistui.

Usko todellisuuden paikkansapitävyyteen on jatkuvasti koetuksella.

Tämän kesän tapauksista tulee päällimmäisenä mieleen yhdysvaltalainen hiphop-artisti Asap Rocky eli Rakim Mayers.

Asap Rocky vietti heinäkuun tutkintavankeudessa Ruotsissa, koska hän oli syyllistynyt pahoinpitelyyn. Trump puuttui tilanteeseen ja vaati antamaan ”Asap Rockylle hänen VAPAUTENSA”.

Lue lisää: Trumpin panttivankineuvottelija on toiminut aiemmin Lähi-idän katastrofialueilla: mitä hän teki oikeussalissa Ruotsissa auttamassa räppäriä?

Yhdysvaltojen presidentti käytti melkoisesti aikaa sekaantuakseen Ruotsin oikeuslaitoksen toimintaan. Kukaan ei tainnut enää tosissaan osata ihmetellä, että näin kävi.

Maailma on turtunut Valkoisen talon isäntään, vaikka ei pitäisi. Välillä olisi hyvä pysähtyä, läpsäistä itseään poskille ja muistuttaa, että Trump tapahtuu oikeasti.

Todellisuus maksaa kovaa hintaa siitä, että se on totta.


All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO