Finland

Koronaa kammoava hiihtotähti ei päästä tyttöystäväänsä edes kouluun – ”Se satuttaa välillä”

Koronaa kammoava hiihtotähti ei päästä tyttöystäväänsä edes kouluun – ”Se satuttaa välillä”

Johannes Hösflot Kläbo elää tavallistakin eristetymmin koronaviruksen takia.

Johannes Hösflot Kläbo voitti tammikuussa 2020 maailmancupin sprintin Saksan Oberstdorfissa.­

Maastohiihtäjät ovat tottuneet pitämään huolta hygieniastaan ja välttelemään ihmisjoukkoja virustartuntojen välttelemiseksi. Nyt koronapandemian vuoksi kestävyysurheilijat ovat entistä pedantimpia.

Norjan maastohiihtotähti Johannes Hösflot Kläbo, 24, kertoi VG-lehdelle äärimmäisen tarkoista varotoimistaan, joita joutuu noudattamaan myös hänen tyttöystävänsä Pernille Dosvik.

– Olen pääosin vain kotona. Surullista sanoa, mutta Pernille on pakotettu elämään kuten minä. Hänen ei ole sopivaa mennä kouluun. Hän opiskelee insinööriksi NTNU:n yliopistossa. Hänen opiskelulinjallaan on ollut koronavirustapaus. En voi ottaa sitä riskiä, Kläbo kertoi.

Samaan syssyyn Kläbo myönsi, että hän ei voisi asua yhdessä Dosvikin kanssa, mikäli tämä ei noudattaisi samoja varotoimia kuin hiihtäjätähti.

Etenkin sprinttimatkoja viime kausina dominoinut Kläbo on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt voittaa jo kolme olympia- ja kolme MM-kultaa. Maailmancupin kaudella 2017–2018 Kläbosta tuli kaikkien aikojen nuorin cupin kokonaiskilpailun voittaja.

– Viimeisin asia, mitä haluan, on koronaviruksen saaminen. Emme tiedä, miten se vaikuttaa kehoon pidemmällä tähtäimellä. Matkustamisen riski tulee tällä kaudella olemaan suurempi kuin aiemmin. Arvioin riskiä erikseen joka viikonlopun kohdalla riippuen siitä, mihin olemme matkustamassa, Kläbo ilmoitti.

Tartuntariskin vähentämiseksi Kläbo ei tapaa fyysisesti kavereitaan. Hän on vähentänyt tapaamisia myös esimerkiksi fysioterapauttinsa kanssa, joten aika kuluu lähinnä harjoituspaikoilla ja kotona.

Mikäli Kläbon kumppani tapaa ystäviään, viettää Dosvik tämän jälkeen muutaman päivän vanhempiensa luona vähentääkseen riskiä sairastuttaa Kläboa.

– Se satuttaa välillä, että laitan muut tällaiseen tilanteeseen. Samalla kuitenkin vilpittömästi uskon, että minun täytyy olla varovainen, Kläbo totesi.

Hiihdon maailmancupin on tarkoitus käynnistyä Rukalla 27.–29. marraskuuta.

Football news:

Ferencvaros defender: Ronaldo waved me off when I asked for his shirt. Maybe it's because he didn't score for us
Klopp on firmino: the Team is an orchestra, and Bobby plays 12 instruments in It. He is important to us
Antonio Conte: I Don't think Real Madrid can cry about their losses. It's funny that the media write about their problems with the squad
Lewandowski on the cancellation Of the Golden ball: it's not that important. Such prizes are something extra
Salah can play with Atalanta. He became ill with the coronavirus
Klopp on injured: no News. I have no idea who will play for Atalanta. Why should we give them information?
Barcelona are thinking about signing Garay due to Pique's injury