Finland

Koronavirus | Vihreiden Ohisalo kommentoi pääministeri Marinin arvostelua hallitus­kumppaneita kohtaan: ”Hieman huolestuttaa, että palstatilaa valuu syyttely­keskusteluun”

Vihreiden Ohisalo kommentoi pääministeri Marinin arvostelua hallitus­kumppaneita kohtaan: ”Hieman huolestuttaa, että palstatilaa valuu syyttely­keskusteluun”

”Ihmisillä voi mennä ehkä sekaisin se, mitä alueet sanovat ja mitä hallituksen suunnasta sanotaan”, sanoi sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) mielestä hallituksen keskusteluyhteys on hyvä.­

Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon mielestä hallituksen keskusteluyhteys on hyvä ”kaikissa asioissa ja kaikkiin suuntiin”.

Ohisalo kertoi mielipiteensä vastauksena kysymykseen siitä, miten hän näkee pääministeri Sanna Marinin (sd) perjantaina uutisoidun kannan, jonka mukaan koronavirustoimien läpi saamisessa oli syksyllä hallituksessa vaikeuksia.

”Olemme päättäneet kesällä yhdessä, minkä olen monta kertaa nostanut esiin ja muistuttanut, paitsi medioille myös hallituskumppaneille, että poliitikon tehtävä on kuitenkin lopulta sovittaa yhteen erilaisia näkökulmia”, Ohisalo sanoi.

Ohisalo vastasi toimittajien kysymyksiin tiedotustilaisuudessa vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksen yhteydessä.

HS kertoi perjantaina pääministeri Marinin ja entisen valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen sähköpostitse käymästä viestinvaihdosta.

Lokakuussa Hetemäelle lähettämässään viestissä Marin sanoi olevansa huolissaan pääkaupunkiseudun koronavirustoimien vaatimattomuudesta. Lisäksi Marin arvosteli hallituskumppaneitaan.

Tämän sähköpostivastauksen pääministeri Marin lähetti Martti Hetemäelle lokakuussa.­

”Hallituksen sisälläkin on vaikeuksia saada riittäviä toimia läpi eri puolueiden epäröinnistä johtuen”, Marin kirjoitti.

Lue lisää: ”Olen syvästi turhautunut”, kirjoitti pääministeri lokakuussa – HS sai haltuunsa sähköpostin, jossa Marin arvostelee pääkaupunkiseutua ja hallituskumppaneita

Ohisalon mielestä syyttelyn sijaan pitäisi nyt huolehtia siitä, että suomalaisille viestitään taudin nujertamisesta.

”Hieman huolestuttaa, että meillä palstatilaa valuu syyttelykeskusteluun, kun meidän pitäisi kertoa ihmisille, mistä on kyse ja mitä pitäisi tehdä”, Ohisalo sanoi.

”Ihmisillä voi mennä ehkä sekaisin se, mitä alueet sanovat ja mitä hallituksen suunnasta sanotaan.”

Ohisalo korosti viranomaisviestinnän resursseja. Hänen mielestään on olennaista, että kriisissä ovat töissä maan parhaat kriisiviestijät.

Hallituksen edustajat arvostelivat maanantaina pääkaupunkiseutua julkisesti koronatoimien riittämättömyydestä. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) puolestaan arvosteli tällä viikolla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd) tämän toiminnasta.

Hallituksen sisäisistä kiistoista julkisuuteen aiemmin syksyllä on noussut erityisesti Kiurun ja elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) välinen kiista matkustusrajoituksista.

”En ole itse jaksanut keskittyä näihin vääntöihin henkilöiden välillä”, Ohisalo kommentoi asiasta kysyttäessä.

Lintilä kieltäytyi lauantain HS:n haastattelupyynnöstä.

Football news:

Barcelona is far superior to Real Madrid. Our style of play does not depend on transfers. The presidential candidate of blaugrany the Freixo about the rivalry
Pogba played in the shadow of Bruno in 2020, it has dampened his ego. It reminds me of the Juve era. Ex-Manchester United player Parker about the midfielder
Valencia produced the worst first round in La Liga in 38 years, scoring 20 points in 19 matches
Diogo Dalat: Zlatan is very demanding. And he instills confidence when he sees fit
Barcelona is outraged by PSG's public Interest in Messi. Pochettino and Leonardo talked about the striker
Udinese, Athletic and Benevento are all in contention for the Napoli Llorente striker
De Bruyne will miss at least two weeks with a hip injury. Match against Liverpool-7 February