Finland

Kovia kokenut pelitähti Yiliang Peng lopettaa – uran loppuvuosia varjosti karmea perhetragedia

Kovia kokenut pelitähti Yiliang Peng lopettaa – uran loppuvuosia varjosti karmea perhetragedia

27-vuotias Yiliang ”Doublelift” Peng saavutti League of Legends -peliurallaan käytännössä kaiken mahdollisen paitsi maailmanmestaruuden.

Yiliang ”Doublelift” Peng lopettaa pelaajauransa 27-vuotiaana. Hän ehti pelata LoLia ammattilaisena kahdeksan vuotta.­

League of Legendsin kaikkien aikojen tunnetuimpiin pelaajiin lukeutuva yhdysvaltalainen Yiliang ”Doublelift” Peng, josta puhutaan myös Peterinä, on ilmoittanut Twitterissä lopettavansa kilpauransa.

27-vuotias Peng on Pohjois-Amerikan huippuliigan LCS:n kaikkien aikojen menestynein pelaaja kahdeksalla mestaruudella. Lisäksi hänet valittiin viidesti LCS:n tähtijoukkueeseen, minkä lisäksi palkintokaapista löytyy myös LCS:n paras pelaaja -tunnustus (kesä 2018) sekä pudotuspelien paras pelaaja -palkinto (kevät 2019).

Kahdeksan kertaa MM-kisoissa pelannut Peng ylsi vain kerran pudotuspeleihin: Ensimmäisenä vuonna hän ylsi joukkueensa kanssa neljänneksi. Sen jälkeen pelit päättyivät kerta toisensa jälkeen pettymykseen. MM-voitti oli Pengin suuri unelma, joka jäi kuitenkin saavuttamatta.

Pelaaja ei ole paljastus tulevaisuuden suunnitelmiaan. Monet fanit uskovat pelaajan keskittyvän täysin striimaamiseen tai aloittavan analyytikkona lähetyksissä.

Peng kertoi pitkässä Twitter-kirjoituksessaan saaneensa uuden elämän LoLin avulla. Hän tiesi jo teininä haluavansa ammattilaispelaajaksi, mutta vanhemmat pitivät pelaamista ajanhukkana. Ensimmäisten MM-kisojen jälkeen Peng joutui vuonna 2011 valitsemaan kodin tai peliuran väliltä – juuri 18 vuotta täyttänyt pelaaja valitsi lupaavan uransa.

Ammattilaisura ei kuitenkaan alkanut erityisen hyvin, vaikka Peng pelasi Pohjois-Amerikan parhaimpien kanssa. Ensimmäisen neljän vuoden aikana hän ei voittanut yhtään isoa turnausta.

– Viiden vuoden ajan harjoittelin 14 tuntia päivässä ja hävisin kaikki tärkeät ottelut. Sitten voitin ensimmäisen LCS-mestaruuteni. Nyt olen voittanut viimeisestä 11 kaudesta 8. Kova työ ja päättäväisyys tuotti tulosta, Peng tiivisti uransa Twitter-kirjoituksessa.

Peng edusti urallaan viimeiseksi joukkueeksi jääneen TSM:n lisäksi Epik Whalea, unRestricted eSportsia, Cursea, Counter Logic Gamingiä ja Team Liquidia.

27-vuotias Peng muistetaan suorapuheisena ja äänekkäänä pelaajana, joka ei koskaan ole luovuttanut. Ei edes keväällä 2018, jolloin hän kuuli juuri kesken LCS-välierän järkyttävän uutisen: Tämän isoveli oli hyökännyt veitsellä heidän vanhempiensa kimppuun.

Veljesten äiti kuoli tilanteessa, mutta isä selvisi sairaalahoidolla. Peng oli useasti urallaan kertonut, kuinka juuri isoveli kannusti häntä jahtaamaan uraa ammattilaispelaajana. Pengin välit hänen vanhempiinsa olivat tulehtuneet vuonna 2011, jolloin hänet potkittiin kotoa. Vuonna 2015 pelaaja paljasti kuitenkin lähentyneensä taas perheensä kanssa, vaikka viime vuodet olivat olleet myrskyisiä.

Perhetragediasta huolimatta Peng päätti pelata jo seuraavana viikonloppuna LCS-finaalissa. Kausi päättyi pelaajan tuolloin edustaman Team Liquid -joukkueen mestaruusjuhliin. Peng valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

”Doublelift” joutui 18-vuotiaana valitsemaan kodin ja peliuran väliltä. Nyt hän ripustaa hiiren naulaan Pohjois-Amerikan kaikkien aikojen pelaajaan.­

Peng on jo toinen LCS-ikoni, joka on lopettanut uransa lokakuun lopulla päättyneiden MM-kisojen jälkeen. Aiemmin lopettamispäätöksestä kertoi tanskalainen joukkuetoveri Søren ”Bjergsen” Bjerg, joka siirtyi TSM:n valmentajaksi 24-vuotiaana.

2020 on ollut muutosten vuosi LoLin esports-puolen pitkäaikaisille seuraajille. Pengin ja Bjergin lisäksi kilpauran on lopettanut muun muassa kiinalainen Jian ”Uzi” Zi-Hao. Tähtinimet Luka ”Perkz” Perković (G2 Esports) ja Martin ”Rekkles” Larsson (Fnatic) puolestaan jättivät hiljattain pitkäaikaiset joukkueensa.

Football news:

Sir Alex Ferguson: Fortunately, I was retired when I watched Liverpool play in the last two years
Well, Wayne Rooney is now a coach. It's great that we saw his career - and now we can remember everything
Neymar: There is a lot of envy and hatred in social networks. The real Neymar is known by friends, family and colleagues
Neymar: Thank God for the charisma. I have a gift to be different from the rest
Wayne Rooney: It's time to lead the younger generation. I had a great career
Lineker on Rooney: One of our greatest players. England would have won Euro 2004 had he not been injured
Chelsea will give Drinkwater the third rent - Kasimpasa. He has not played since February