Finland

Krista Pärmäkoski paljasti syyn katastrofaaliseen alkukauteensa – ”Hiukan on tullut kiukuteltua”

Krista Pärmäkoski paljasti syyn katastrofaaliseen alkukauteensa – ”Hiukan on tullut kiukuteltua”

Krista Pärmäkoski ei aio startata sunnuntaina. Hän menetti sairauden takia viisi viikkoa harjoitusaikaa.

Krista Pärmäkosken urakka Rukalla päättyi lauantain 33. sijaan 10 kilometrin kilpailussa.­

Hiihtokalenteria saa selata hyvän aikaa taaksepäin ennen kuin sieltä löytyy merkintä maailmancupin pisteiden ulkopuolelle jääneestä Krista Pärmäkoskesta.

Edellisen kerran ennen Kuusamon maailmancupin kahta ensimmäistä kilpailua tällainen ihme nähtiin 4. tammikuuta 2015 Oberstdorfissa Tour de Skin 10 kilometrin (p) takaa-ajo-osakilpailussa.

Rukan sprinttisijoitus (32) ja lauantainen 33. tila 10 kilometrin (p) väliaikalähdössä ovat siis heikointa Pärmäkoskea maailmancupissa lähes kuuteen vuoteen.

– En silti alkaisi tästä kriisiä kehittää, Pärmäkoski napautti ja alkoi latoa perusteita tiskiin.

– Sairastuin lokakuun lopussa. Kahteen viikkoon en pystynyt treenaamaan lainkaan ja kaikkiaan menetin harjoitusaikaa viitisen viikkoa, tähtihiihtäjä kertoi syistä, joiden takia Rukan tulokset eivät olleet hänelle suuri yllätys.

Kilpailukauteen valmistavia tehoharjoituksia Pärmäkoski ei ole pystynyt tekemään, koska sairauden jälkeen harjoittelu tuli aloittaa matalilla tehoilla. Niiden pariin Pärmäkoski vetäytyy myös sunnuntaina; Kuusamon tapahtuman päättävän takaa-ajokilpailun sijasta hän aikoo tehdä lihaksistoa huoltavan harjoituksen.

Koska lihaksisto ja hapenotto eivät missään nimessä olleet maailmancupin tasolla, Pärmäkoski pohti myös Rukan jättämistä väliin. Hän halusi kuitenkin testata tilansa, jotta osaa valmentaja Matti Haaviston kanssa asetella seuraavat askelmerkit.

Sairautensa luonteesta Pärmäkoski sanoi sen verran, että kyse ei ollut influenssasta tai koronaviruksesta eikä hän ollut missään vaiheessa vuoteenomana.

Tavoitteellinen huippu-urheilija ei ole aurinkoisimmillaan, kun kauden suunnittelu menee tärkeimmillä hetkillä kokonaan uusiksi.

– Hiukan on tullut kiukuteltua, Pärmäkoski myönsi ja tarkensi kiukunpuuskien kohteiksi aviomies Tommi Pärmäkosken sekä Haaviston.

Suomalaisnaisista pisteille hiihtivät erinomainen Kerttu Niskanen (6), yllättäjä Jasmi Joensuu (23), kokenut Laura Mononen (25) ja Johanna Matintalo (30).

Football news:

Kramaric scored the 74th goal in the Bundesliga, breaking Olic's record among Croats
Suarez has 12 goals in his first 15 games for Atletico - the best start in La Liga for a new club since Ronaldo
16-year-old Small - the youngest player in the history of Everton
Solskjaer on 3-2 with Liverpool: Manchester United won on their own terms. It's a good feeling
Hames scored 10 (3+7) points in Everton's home matches. Away - 0
Suarez scored his 12th goal of the La Liga season. Messi has 11
Miller on the Manchester United defeat: Devastated. There is no second chance in knockout football