Finland

Kulttuuripolitiikka | ”Vaikeina aikoina sivistystä ja kulttuuria pitää vahvistaa” – Entiset kulttuuriministerit lupasivat pestiensä alussa tarttua hanakasti epäkohtiin, mutta miksi työ on niin vaikeaa?

”Uskon vilpittömästi kulttuurin korjaavaan ja mieliä eheyttävään vaikutukseen kriisistä toipumisessa. Ihmiset ovat saaneet valtavasti voimaa kulttuurista ja viihteestäkin. Näen kulttuurin hyvinvointivaikutukset valtavina.”

Näin juhlavasti lausui kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk) HS:n haastattelussa viime joulukuussa. Takana oli monta kuukautta, joiden aikana kulttuuri- ja tapahtuma-ala oli ehditty ajaa ennennäkemättömään kurjuuteen. Kulttuurin osalta pandemiasta ovat kärsineet kaikkein eniten esittävät taiteet ja freelancerit.

Football news:

Van Dijk on the 1st match after injury: 285 days ago, my return began. The work continues
Director of Sassuolo: Locatelli wants to go to Juventus, but Torino need to negotiate with us
Pochettino did not think about leaving for Real Madrid or Tottenham: There was always clarity in relations with PSG
Diving into the Russian Cup: the Orthodox club from Domodedovo, Krasava and Kairat is one step away from the match with the RPL team
Man City will sell midfielder Ilic to Verona for 7.5 million euros. He spent a year on loan there
Roma and Genoa agreed on the lease of Shomurodov with a mandatory purchase for 17.5+2.5 million euros. The contract will be signed on Monday
Van Dijk played for Liverpool for the first time in 9 months