Docendo-kustantamon piti julkaista lokakuussa kulttuurineuvos Veijo Baltzaria käsittelevä kirja.

Nyt Vuodet Veijo Baltzarin sisäpiirissä -niminen kirja on kuitenkin kadonnut maan pinnalta. Kirjan ennakkotilanneet ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa saaneensa viestejä, joiden mukaan kirjan julkaiseminen on peruttu.

Kustantaja vahvistaa, että kirjan julkaisemisesta on päätetty nyt luopua.

– Käsikirjoitus ei vastannut alkuperäistä suunnitelmaa ja siten päätimme perua kirjan julkaisemisen, kommentoi Juha Janhonen lyhyesti Iltalehdelle.

Hän ei halua kommentoida, millä tavalla kirja ei suunnitelmaa vastannut. Janhosen mukaan kirjan sisältöön liittyvät asiat ovat kustantajan ja kirjailijan välisiä.

Kirjan piti valottaa Baltzarin elämää lähipiirin näkökulmasta. Kuvakaappaus Docendon syyskuun 2021 kirjaluettelosta

Kirjan kirjoittajaksi on merkitty Maria O. S. -niminen henkilö, jota kuvaillaan kustantajan syyskuun 2021 kirjaluettelossa oikeustieteen opiskelijaksi, joka oli mukana Baltzarin johtamassa Integraatioteatterissa. Hänen kerrotaan viettäneen paljon aikaa Baltzarin talossa Tammisaaressa, jossa useista rikoksista epäillyn Baltzarin harjoittaman ihmiskaupan ja hyväksikäytön väitetään tapahtuneen.

Kustantajan julkaiseman luettelon mukaan Vuodet Veijo Baltzarin sisäpiirissä -niminen kirja on mukana olleen silminnäkijän henkilökohtainen, päiväkirjamainen kuvaus Baltzarin vangitsemista edeltävistä tapahtuvista.

Baltzaria syytetään Helsingin käräjäoikeudessa kuudesta törkeästä ihmiskaupasta ja törkeistä raiskauksista. Syyttäjä vaatii Baltzarille vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta.

Pääkäsittely Helsingin käräjäoikeudessa loppui kesällä 2021. Oikeuden on määrä ilmoittaa marraskuun loppuun mennessä, milloin tuomio annetaan