logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Lasten henkilötietoja sisältäviä lomakkeita jätettiin autioituneeseen rakennukseen Kauniaisissa

Lasten henkilötietoja sisältäviä papereita on levinnyt aution talon läheisyyteen ja joihinkin koteihin asti Kauniaisissa.

Asia paljastui kun eräs Helsingin Sanomien lukijan lapsi toi yhden tällaisen henkilötietoja sisältäneen lomakkeen kotiin. Ilmeni, että lomakkeita lojuu autiotalon piharakennuksen lattialla. Paikka on lukijan mukaan hyvin kaikkien paikallisten tiedossa ja siellä käy välillä lapsia.Paperit ovat hakemuksia paikallisen vanhempainyhdistyksen ylläpitämään iltapäivätoimintaan, kertoo papereista vastanneen vanhempainyhdistyksen Ekebon puheenjohtaja Saga Nyrén.

”Siellä ei sentään ole mitään niin tärkeää kuin esimerkiksi varhaiskasvatussuunnitelmaa, mutta kuitenkin yhteystietoja vanhemmille ja sellaisia tietoja.”Paperit käytiin heti maanantaiaamulla keräämässä talteen kun asia ilmeni. Nyt ne on siirretty lukkojen taakse päiväkodin tiloihin.

”Tämä on todella valitettavaa”, Nyrén pahoittelee.

Hakemukset olivat alun perinkin jätetty lukkojen taakse turvaan piharakennukseen, joka oli vielä viime vuonna käytössä vanhempainyhdistyksellä. Kun Kauniaisten kaupunki päättikin yllättäen talon purkamisesta, joutui yhdistys poistumaan alueelta pikaisella aikataululla.

”Nämä hakemukset ovat kyllä olleet ihan lukkojen takana siinä piharakennuksessa, mutta ilmeisesti myös siihen on nyt murtauduttu. Se autiotalohan on ollut usein ilkivallan kohteena, tämä piharakennus hieman harvemmin.”


Themes
ICO