Finland

Liiallinen värien käyttö ja 3 muuta tyylimokaa, jotka ovat suomalaisten mielestä pahimpia – kokosimme kuvat, jotka todistavat ihan muuta

Prisma selvitti kyselyssään pukeutumisen merkitystä suomalaisille. Yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että Suomessa kukin saa pukeutua kuten haluaa.

Kuosia kuosin kanssa, kiitos!­

Mitä pukeutuminen merkitsee suomalaisille, ja kuinka Suomessa saa pukeutua?

Muun muassa näitä asioista Prisma selvitti pukeutumiskulttuuria koskeneessa kyselytutkimuksessaan, johon vastasi tuhat suomalaista 16–75-vuotiasta.

– Vaikka suomalaisista usein väännetään vitsiä ”tuulipukukansana”, niin kyllä me ajattelemme omaa pukeutumistamme jokainen omalla tavallamme, ja se vaikuttaa meihin, S-Ryhmän käyttötavarakaupan myyntijohtaja Päivi Hole sanoo tiedotteessa.

Omalla pukeutumisella on itsetuntoon joko suuri tai melko suuri merkitys, kertoi 78 prosenttia 16–24-vuotiaista kyselyvastaajista. Koko väestön tasolla yhteensä 54 prosenttia vastaajista kertoi pukeutumisella olevan suuri tai melko suuri merkitys itsetunnolle.

 Vaikka suomalaisista usein väännetään vitsiä ”tuulipukukansana”, niin kyllä me ajattelemme omaa pukeutumistamme jokainen omalla tavallamme ja se vaikuttaa meihin.

Suomalaiset voivat pääosin ilmaista itseään pukeutumisellaan ilman, että ulkopuoliset tekijät rajoittavat sitä, kyselytutkimuksesta ilmeni. 51 prosentin mielestä Suomessa pukeutuminen on erittäin sallivaa ja kukin saa pukeutua kuten haluaa. 46 prosenttia koki ulkoisten tekijöiden rajoittavan pukeutumista jonkin verran ja pukeutumisen olevan jokseenkin sallivaa.

Vain pieni joukko vastaajista, kolme prosenttia, koki, ettei voi pukeutua haluamallaan tavalla ulkoisten tekijöiden vuoksi.

Suomalaiset listaavat: 15 tyylivirhettä

Silti kyselytutkimustuloksissa kerrotaan myös suomalaisten mielipiteet pahimmista tyylimokista. Vastaajilla oli mahdollisuus nimetä mielestään pahin tyylivirhe omassa tai muiden pukeutumisessa.

Esiin nousivat muun muassa seuraavat asiat:

Myös tietynlaiset asuyhdistelmät saivat suomalaisilta moitteita:

Näin hyvältä ”mokailu” voi näyttää

Kuten Holekin tiedotteessa muistuttaa, lista koostuu ihmisten näkemyseroista, eikä ihmisten henkilökohtaisessa tyylissä varsinaisesti ole olemassa mokia tai virheitä.

Koostimme upeat tyylikuvat, jotka näyttävät, kuinka hyviltä moni nimetyistä ”virheistä” näyttää. Ei kun inspiroitumaan!

KUVIOT JA KUOSIT SEKAISIN

KIRKKAAT VÄRIT JA VÄRIÖVERIT

KORKOKENGÄT JA VERKKARIT

LENKKARIT JA SIISTIT VAATTEET

Tutkimus toteutettiin verkkokyselynä 23.–28.3.2021. Kyselyyn vastasi 1000 16–75-vuotiasta suomalaista. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

Football news:

Lewandowski about 1:1 with Spain: Our plan worked. Poland will not be the favorite in the game against Sweden
Pau Torres: Spain will do everything to reach the next round of the Euro. You need to believe in yourself
Enrique pro 1:1 with Poland: I expected more superiority from Spain. No one said that it would be easy
Rodri ob 1:1 with Poland: We are very disappointed. The pitch was not in the best condition, but this is no excuse
Alvaro Morata: Spain had a chance to beat Poland. I am grateful to Luis Enrique for his trust
Kozlowski broke the Euro record by playing for Poland at 17 years and 246 days. He surpassed Bellingham
For the first time since 1996, Spain has no wins after two rounds at the Euro. Then it reached the playoffs