Finland

Liikenne | Helatorstain menoliikenne aiheutti ruuhkaa Helsingin ulosmenoväylillä, kolareita tapahtui ainakin kolme

Ruuhkaa on ollut erityisesti Hämeenlinnan- ja Lahdenväylällä, joilla on tapahtunut yhteensä kolme liikenneonnettomuutta.

Helsinkiläiset ovat keskiviikkona lähteneet sankoin joukoin pääkaupunkiseudun ulkopuolelle kohti helatorstain viettoa. Tämä on näkynyt Helsingin ulosmenoväylillä, joilla isot liikennemäärät ja ajoneuvojen kolarit ovat aiheuttaneet ruuhkautumista ja liikenteen seisomista.

Tieliikennekeskus Fintrafficin tietojen mukaan ruuhkaa on ollut erityisesti Hämeenlinnan- ja Lahdenväylällä. Hämeenlinnanväylällä liikenne on jo palautunut neljän aikaan Kivistön liittymän kohdalla tapahtuneen kolarin jälkeen normaaliksi.

Myös Lahdenväylällä liikenne on parasta aikaa palaamassa normaaliksi kahden aikaan tapahtuneen onnettomuuden jäljiltä. Lahdenväylän tämänpäiväisen ruuhkautumisen taustalla oli ennen Järvenpään eteläistä liittymää tapahtunut liikenneonnettomuus puoli viiden aikaan sekä Keravan liittymän kohdalla viiden jälkeen tapahtunut kolmen ajoneuvon liikenneonnettomuus.

”Myös Turunväylällä liikenne on tällä hetkellä hidastunut Turun suuntaan kulkeneen perävaunun rikkoutumisen vuoksi”, kertoo Ilmari Laine Fintrafficilta.

Turunväylänkin liikenne on kuitenkin palaamassa normaaliksi.

Pelastuslaitoksen mukaan sekä Hämeenlinnan- että Lahdenväylällä onnettomuudet olivat sen verran pieniä, että ne saatiin raivattua nopeasti.

”Kun on paljon porukkaa matkaamassa pohjoisen suuntaan, ruuhkaantuu se tilanne kuitenkin nopeasti”, kommentoi päivystävä palomestari Toni Sohkanen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta tilannetta.

Pelastuslaitoksen mukaan henkilövahinkoja onnettomuuksissa ei ole tapahtunut.

Fintraffic kertoo, että teillä on ollut tänään tavallista keskiviikkoa enemmän liikennettä.

”Iltapäivästä työpäivien jälkeen liikennemäärät ovat olleet vähän isompia kuin yleensä, aamupäivällä ja päivällä tilanne oli aika normaali”, Fintrafficin Laine toteaa.

Alla olevasta grafiikasta voi tarkastella liikennemääriä Helsingin ulosmenoväylillä. Grafiikan vertailujaksona on käytetty aikaväliä 11.–31. tammikuuta 2020.

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it