Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lukijan mielipide | Raitiotie ei ole turha Topeliuksenkadulla

Erkki Myllylä ja Ilkka Niiniluoto eivät halua raitiotietä Topeliuksenkadulle (HS Mielipide 14.10.). Hankkeessa ei ole kyse vain kantakaupungin raitiolinjojen siirtämisestä pois Vihdintien pikaraitiolinjan tieltä. Topeliuksenkatu on osa tärkeää läntisen kantakaupungin joukkoliikennereittiä, joka yhdistää Kampin, Meilahden sairaalat ja muita kohteita. Raitioliikenne tarjoaa sinne lisää kuljetuskapasiteettia sekä parempaa matkustusmukavuutta ja esteettömyyttä.

Mechelininkadun kautta samaa palvelua ei voida tarjota. Kadun autoliikenteelle tarvitaan neljä ajokaistaa, ja se on kapeimmillaan saman levyinen kuin Topeliuksenkatu, joten tilaa raitiotielle ei ole. Katu ja kaikki sen alla oleva kunnallistekniikka on myös hiljattain remontoitu eikä sen rakentaminen uusiksi olisi taloudellista.

Reetta Putkonen

liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö, Helsingin kaupunki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita