Finland

Lukijan mielipide | Tehosterokote tulisi voida saada mökkipaikkakunnalta

Mökille muuttaneet vanhempani joutuvat ajamaan 600 kilometriä yhden päivän aikana tehosterokotuksen saadakseen.

80-vuotiaat helsinkiläiset vanhempani saivat ensimmäisen koronarokotteensa maaliskuussa. Toisen rokotteen aika on nyt toukokuussa. Vanhempani kuuluvat riskiryhmään muutenkin kuin vain ikänsä puolesta.

Vanhempieni asunnossa käynnistyi putkiremontti huhtikuun alussa, ja siksi he joutuivat muuttamaan sieltä pois. Vanhempani ovat tottuneet viettämään kesät mökillä, ja tänä vuonna he muuttivat sinne putkiremontin takia jo kuukautta totuttua aiemmin.

Vanhempieni kesämökki sijaitsee Varsinais-Suomessa. Heti mökille muutettuaan he selvittivät mahdollisuutta siihen, että he saisivat toisen annoksen koronarokotetta mökkipaikkakunnallaan. Rokotteen ottaminen Helsingissä nimittäin tarkoittaisi sitä, että he joutuisivat ajamaan 600 kilometriä yhden päivän aikana.

Rokotteen saaminen mökkipaikkakunnalta on mahdollista, mutta se edellyttää maksusitoumusta Helsingin kaupungilta. Molemmat vanhempani soittivat useita päiviä terveysasemilleen asian selvittämiseksi. Asiakaspalvelu on ollut erittäin ystävällistä, mutta terveysasemien ohjeet olivat ristiriitaisia ja lopputulos äärimmäisen ikävä: Helsingin kaupunki myöntää maksusitoumuksia vain sairauden hoitoon, ei sairauden ennaltaehkäisyyn eli ei siis myöskään koronarokotteeseen.

Miten se, että vanhempani joutuvat matkustamaan 600 kilometriä toisen koronarokotteen saamiseksi, palvelee kenenkään etuja, terveyttä tai hyvinvointia?

Essi Virtanen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Football news:

Brighton refused to sell White to Arsenal for 40 million pounds, but the clubs are in talks
Lineker on the possible choice of England's opponent in the playoffs: If you are afraid to play with France or Germany, you will not win the tournament
Milan, thank you for everything. Chalhanoglu said goodbye to the club, moving to Inter
Inter announced the transfer of Chalhanoglu. Contract - until 2024
Enrique on leaving the Spanish national team: Are you kidding? I'm thinking about extending my contract
Herta tries to bring back the Boateng brothers. Kevin-Prince agrees, Jerome wants to play abroad
Grandpa isn't dead! I'm almost 35, but the passion is like a 20-year-old. Giroud about his place in the French national team