Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lukijan mielipide | Työturvallisuuslaki velvoittaa työpaikoilla

Työturvallisuuslaki säätää velvollisuuksia sekä työnantajalle että työntekijöille.

Rokottamaton työntekijä on työpaikan terveysriski. Mediat ovat sivunneet tätä kysymyksin, onko työntekijän ilmoitettava rokottamattomuutensa työnantajalle ja onko tällä oikeus kysyä siitä. Tämä ei ole olennaista.

Työturvallisuuslaki säätää velvollisuuksia sekä työnantajalle että työntekijöille. Työnantajalla on sen mukaan ensisijainen ja laaja yleisvelvollisuus huolehtia työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta työssä. Työnantajan ei tarvitse kysellä, kuka on rokottamaton. Hänen tulee antaa yleisiä määräyksiä muun muassa työntekijöiden velvollisuuksista, joilla ehkäistään altistumisia ja sairastumisia.

Koska rokottamattomilla on muita suurempi riski sairastua koronavirukseen ja levittää sitä, työnantaja voi tarvittaessa määrätä heille erityisiä rajoituksia, suojavälineitä tai muuta sellaista. Jos työnantaja laiminlyö tarvittavat työturvallisuustoimenpiteet ja se johtaa työntekijöiden terveyden menettämiseen, työnantaja voi syyllistyä työturvallisuusrikokseen.

Työntekijöille työturvallisuuslain pykälä 18 säätää velvollisuuden huolehtia ”käytettävissään olevin keinoin niin omasta kuin muiden työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä”. Työnantajan on huolehdittava, että työntekijät tietävät velvollisuutensa ja toimivat niiden mukaan. Jos työntekijä laiminlyö velvollisuutensa, se voi pahimmillaan johtaa hänen työsopimuksensa päättämiseen.

Juha Keinänen

työsuojelun piiritarkastaja evp.

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita