Finland

Lyhyesti koronasta: Tämä on tilanne Suomessa tällä hetkellä

Lyhyesti koronasta: Tämä on tilanne Suomessa tällä hetkellä

Lue tämä, jos haluat nopean katsauksen siitä, millainen Suomen koronavirustilanne on juuri nyt.

HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi, Etelä-Suomen aluehallintoviraston terveydenhuoltoyksikön päällikkö Mikko Floreen sekä Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedottivat pääkaupunkiseudun koronatoimista mediatilaisuudessa Helsingissä 27. marraskuuta 2020.­

Suomessa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan todettu perjantaihin mennessä 23 766 koronavirustartuntaa. Perjantaina uusia tartuntoja todettiin 618.

Viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana on raportoitu 4 908 tartuntaa, mikä on 1 960 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Eniten uusia tapauksia on todettu Helsingin ja Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla.

Sairaalahoidossa on 152 ja tehohoidossa 19 henkilöä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ennusteen mukaan viime viikolla sairastuneista sairaalahoitoon tuleesen alueella päätymään 107 ja tehohoitoon 22 henkilöä.

Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 393 ja testejä tehty yli 1,8 miljoonaa kappaletta.

Parantuneita henkilöitä on 16 800 eli yli 70 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Koronavirustestejä tehdään uudella drive-in koronanäytteenottopisteellä Malmin lentokentällä Helsingissä 8. lokakuuta 2020.­

Pääkaupunkiseudulla on otettu käyttöön mittavia paikallisia rajoituksia kolmeksi viikoksi epidemian hillitsemiseksi.

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Kirjastojen toimintaa rajataan ja toisen asteen opetus järjestetään pääasiassa etänä.

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään määräajaksi, mutta kymmenen henkilön tilaisuudet ja kokoontumiset sallitaan turvallisuusedellytykset huomioon ottaen.

Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick