Finland

Maailman suurimman herhiläislajin pesä jäljitettiin USA:ssa ensimmäistä kertaa– kiinanherhiläinen on vakava uhka hunajamehiläisille

Washingtonin osavaltion maatalousministeriön tutkijat yrittävät tuhota vieraslajin ennen sen leviämistä.

Aasian jättiherhiläinen.

Aasian jättiherhiläiseksikin kutsutun kiinanherhiläisen pistimessä on erittäin voimakasta hermomyrkkyä.Joe Carey / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Tutkijat ovat onnistuneet jäljittämään Washingtonin osavaltiosta kiinanherhiläispesän. Uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kyseisen vieraslajin pesä on löydetty Yhdysvalloista.

Ensihavainto kiinanherhiläisyksilöstä tehtiin osavaltiossa viime vuoden joulukuussa, jonka jälkeen tutkijat ovat havaineet Washingtonissa useita lajin yksilöitä.

Torstaina löydetyn pesän jäljille tutkijat pääsivät pienten radiolähettimien avulla, jotka oli kiinnitetty kiinni saatuihin herhiläisiin. Radiosignaaleja seuraamalla tutkijat löysivät torstaina kiinanherhiläispesän yksityiseltä tontilta Blainen kaupungista. Pesä löytyi puussa olevasta kolosta ja se on määrä tuhota tänään.

Maailman suurikokoisin herhiläislaji voi kasvaa viiden sentin mittaiseksi ja sen siipien kärkiväli voi olla jopa 7,5 senttimetriä.

Suomen medioissa myös ”Aasian jättiläisherhiläiseksi” kutsuttu laji on äärimmäisen tuhoisa hunajamehiläisille. Washingtonin osavaltion maatalousministeriön (WSDA) mukaan vain pieni kiinanherhiläisparvi voi tuhota mehiläispesän parissa tunnissa.

Yleensä kiinanherhiläiset pesivät maassa, muuta joskus ne saattavat rakentaa pesän myös kuolleeseen puuhun.

WSDA:n tutkijat jatkavat herhiläisten jäljittämistä. Tavoitteena on tuhota vieraslaji ennen sen leviämistä.

Erityisesti englanninkielisissä medioissa kiinalaisherhiläisiä on kutsuttu myös ”tappajaherhiläisiksi”, koska ne surmaavat hunajamehiläisiä repimällä niiden päät irti.

Football news:

Real started with Alaves: stupid hand Nacho and wild pass Courtois-again defeat
20 shells of times of the Second world war found on the basis of the Roma
Zidane Ob 1:2 with Alaves: the Start of the match is the worst for Real Madrid in the season. We lack stability
A clear penalty! Oh, my God. Ramos and Carvajal on the fall of Hazard in the match with Alaves
Ex-referee Andujar Oliver: Marcelo was pulled by the hair, it was necessary to put an 11-meter shot. There was no penalty on Hazard
Favre Pro 1:2 with Cologne: They were sitting in defence and Borussia were in too much of a hurry. There were few chances
Real Madrid conceded after a mistake by Courtois on a pass. Forward Alaves scored in an empty net