logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Maduro BBC:n haastattelussa: Venezuelassa on meneillään Valkoista taloa hallitsevan Ku Klux Klanin sota maan valtaamiseksi

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n tiistaina julkaisemassa haastattelussa Venezuelassa vallassa sinnittelevä Nicolás Maduro haukkuu koko Yhdysvaltojen johdon ääriajattelijoiksi ja presidentti Donald Trumpin rasistiksi.

”He lietsovat sotaa vallatakseen Venezuelan”, Maduro sanoo BBC:lle Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa nauhoitetussa haastattelussa.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Maduron mukaan talouskaaoksen runtelemassa Venezuelassa on meneillään Yhdysvaltojen aloittama poliittinen sota.

”Sota on poliittinen, Yhdysvaltain imperiumin ja nykyään vallassa olevan äärioikeiston etuja ajava sota, Valkoista taloa hallitsevan Ku Klux Klanin sota Venezuelan valtaamiseksi”, hän sanoo BBC:lle.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Radikaalit väitteet eivät ole uusia, vaan Maduro on syyttänyt Yhdysvaltoja Venezuelan tilanteesta koko valtakautensa ajan.

Yhdysvaltojen ja Venezuelan välit ovat olleet tulehtuneet pitkään. Trump on kuitenkin kaudellaan koventanut retoriikkaa Venezuelaa kohtaan ja sanonut, että jopa sotilaallinen väliintulo olisi mahdollinen.

Lausunnon jälkeen Maduro katkaisi maiden diploomaattiset siteet.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


BBC:n haastattelussa Maduro toistaa aikeensa pysyä vallassa siitä huolimatta, että useimmat Amerikan ja Euroopan maat ovat jo pitkään vaatineet Venezuelaan uusia vaaleja ja tunnustaneet oppositiojohtaja Juan Guaidón väliaikaiseksi presidentiksi.

”Millä logiikalla, mistä syystä vaalit pitäisi toistaa?” hän kysyy.

Maduro kertoo BBC:lle sen sijaan toivovansa, että ”voimakas, maailmanlaajuinen yleinen mielipide peittoaa Valkoisen talon ääriajattelijoiden joukon”.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Maduron valtakaudella Venezuela on vajonnut öljyn hinnan laskun myötä syvään taloudelliseen kaaokseen. Kriisi on johtanut laajaan köyhyyteen, väkivaltaisuuksiin ja nälkäkuolemiin. Joka päivä tuhannet venezuelalaiset pakenevat maasta.

Venezuelan kriisistä voit lukea lisää tästä jutusta: Mitä Venezuelalle tapahtui? Ryöstely ja taudit riivaavat musertuneen öljyjätin kaupunkeja, ja perunapussiin voi mennä puolet palkasta

Maduro ei ole päästänyt humanitääristä apua maahan, eikä aio tehdä niin vastaisuudessakaan. Maduron mukaan avun vastaanottaminen avaisi tietä Yhdysvaltojen sotilaalliselle väliintulolle.


Themes
ICO