Finland

Markku Alén järkyttyi oppi-isänsä Hannu Mikkolan poismenosta – ”Kova äijä ja mieletön esikuva”

Markku Alén piti Hannu Mikkolaa yhtenä oppi-isänään.

Hannu Mikkola (vas.) ja Markku Alén kuvattuna 1999.­

Rallisuuruus Hannu Mikkola on kuollut. Mikkolan perheestä vahvistettiin, että tämä kuoli viikonloppuna 78-vuotiaana syövän uuvuttamana.

Rallilegenda Markku Alén, 70, kuuli Mikkolan poismenosta perjantaina. Hän piti Mikkolaa oppi-isänään.

– Surunvalittelut hänen perheelleen ja läheisilleen, Alén toteaa aluksi Ilta-Sanomille.

– Hannu oli hurja taistelija ja herrasmies, ehdottomasti näin. Nyt tämä sairaus voitti. Hän oli kova äijä ja mieletön esikuva, hei!

Myöhemmin Mikkolasta tuli Alénille kivikova kilpakumppani rallin huipputasolla. Miesten väliset taistot olivat hurjia, mutta ystävyys säilyi aina.

– Hannu oli usein mulle se tasonmittari. Ne meidän väliset kisat olivat huimia. Kunnioitin aina Hannua. Jos pystyi Hannun voittamaan, niin tiesi, ettei ole huonoa voittanut. Ihan kaikki oli silloin pelissä, hei! Ihan kaikki!

– Eikä Hannu ikinä valittanut. Hieno mies.

Hannu Mikkola Suomen MM-rallin voittajana 1983. Vasemmalla Markku Alén ja oikealla Stig Blomqvist.­

Mikkolalla oli historiallinen osa siinä, että hän oli yhdessä Audin kanssa tuomassa nelivetotekniikkaa rallin huipputasolle 1980-luvun alussa.

Nelivetoiset autot ovat olleet itsestäänselvyys rallissa jo vuosikaudet, mutta Mikkola ja Audi näyttivät aikoinaan tietä muille.

Pesti Audille olisi voinut osua jollekin muullekin suomalaiselle rallitähdelle, mutta nelivetoisten autojen kilpailukykyyn ei yleisellä tasolla uskottu 1970-luvun lopulla ja aivan 1980-luvun alussa. Tuona aikana luotettiin takavetoisiin ajokkeihin.

– Hannu uskalsi mennä Audille ja lähteä kehittämään sitä juttua. Silloin kun Hannu kertoi tehneensä diilin Audille ja tähän nelivetoprojektiin, niin kyllä sitä vähän mietittiin, että mitä siitä tulee, Alén muistelee.

Mikkola oli saavuttanut valtavasti menestystä jo ennen varsinaisen MM-sarjan perustamista, mutta hänen uransa kruununa voidaan silti nähdä maailmanmestaruus nelivetoisen Audin ratissa 1983.

– Se Audin autohan oli käytännössä täysin Hannun kädenjälkeä. Hän otti tietyllä tapaa riskin sen nelivetoprojektin kanssa ja hoiti homman tyylikkäästi kotiin, Alén toteaa.

1980-luvun alussa muilla valmistajilla tuli kova kiire rakentaa omat nelivetoautonsa, kun Audin todellinen kilpailukyky paljastui.

Esimerkiksi Alénin edustama Lancia kehitti legendaarisen ja pahamaineisen Delta S4 -mallin päästäkseen ”nelivetokekkereihin” mukaan.

Mikkola oli taitava ajaja kaikenlaisissa olosuhteissa ja erilaisilla alustoilla. Mutta minkä tyyppisissä tilanteissa hän oli parhaimmillaan?

– Kyllä mä sanoisin, että ihan hiekalla oli parhaimmillaan. Sitten nuo Afrikan-kisat sopivat hänelle myös, Alén vastaa.

Mikkola otti uransa viimeisen MM-osakilpailuvoittonsa Afikassa ajetussa Safari-rallissa vuonna 1987. Ajokkina oli kömpelöksi haukuttu A-ryhmän Audi 200 Quattro.

Football news:

Real Madrid: Congratulations to Barcelona and its fans on a well-deserved victory in the Spanish Cup
Antoine Griezmann: I am happy at Barca. We want to win La Liga as well
Ronald Koeman: This is not Messi's last game for Barca in the Spanish Cup, I hope
Lionel Messi: I lift a special trophy as the captain of a special club. We are happy
Koeman won the Spanish Cup for the seventh time both as a coach and as a Barcelona player
Laporta on Messi at Barca: Leo is the best in the world. I am convinced that he wants to stay
Messi, Pique and Busquets won the Spanish Cup for the 7th time and repeated the record of ex-striker Athletic Gainsa