logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Michelle Obaman muistelmat: Lasten saaminen osoittautui vaikeaksi – molemmat tyttäret syntyivät koeputkihedelmöityksellä

Yhdysvaltain entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama paljastaa tulevissa muistelmissaan ensimmäistä kertaa, että kumpikin hänen ja ex-presidentti Barack Obaman tyttäristä sai alkunsa koeputkihedelmöityksellä. Parin tyttäret Sasha ja Malia ovat nyt 17- ja 20-vuotiaita.

Michelle Obaman odotetut muistelmat julkaistaan ensi tiistaina, mutta Washington Post ja uutistoimisto AP ovat saaneet kirjan käsiinsä ja julkaisseet ennakko-otteita siitä. Lisäksi rouva Obama on ehtinyt jo antaa haastattelun ainakin ABC-kanavan Good Morning America -ohjelmalle.

Obama, 54, kertoo muistelmissaan, että lasten saaminen tuotti parille ongelmia. Lapsettomuushoitoihin liittyvät toimet hän joutui hoitamaan enimmäkseen yksin, sillä aviomiehellä riitti kiireitä ja tämä oli paljon poissa kotoa osavaltion politiikan parissa työskennellessään.

Lasta yrittäessään Obama ehti saada myös yhden keskenmenon.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


– Tunsin ikään kuin epäonnistuneeni, koska en tiennyt, kuinka yleisiä keskenmenot ovat. Niistä ei juuri puhuta, istumme vain yksin tuskissamme ajatellen, että olemme jollakin tavalla rikkinäisiä, Obama kertoi Good Morning Americalle antamassaan haastattelussa.

– Tämä on yksi niistä syistä, joiden vuoksi pidän tärkeänä, että nuorille äideille puhutaan faktana keskenmenojen tapahtumisesta, hän lisäsi.


Obama kertoi tajunneensa kunnolla 34–35 vuoden iässä, että ”biologinen kello on todellinen” ja että ”munasolujen tuotanto on rajallista”. Tämä sai parin lähtemään hedelmöityshoitoihin.

Haastattelussa Obama perusteli intiimeistä asioista avautumistaan sillä, että hän haluaa auttaa muita naisia kertomalla mutkikkaasta matkastaan äitiyteen.


Themes
ICO