logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Mies lähetti tappo­uhkauksia ja valkoista jauhetta 21 ruotsalais­ministerille ja kirjepommin britti­yritykseen – sai seitsemän vuoden vankeus­tuomion

Ruotsalaisministereille tappouhkauksia ja valkoista jauhetta sisältäneitä kirjekuoria lähettänyt mies sai perjantaina seitsemän vuoden vankeustuomion.

Asiasta kertoivat ruotsalaismediat ja uutistoimisto AFP.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Mies lähetti viime vuonna uhkausviestejä ja jauhetta 21 ministerille, muille poliitikoille ja julkkiksille, kertoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Yhteensä kirjeitä lähetettiin 26 henkilölle. Niihin oli kirjoitettu teksti: ”Pian olet kuollut”.

AFP:n mukaan kirjeiden lähettäjä oli 43-vuotias Michael Salonen. Tietonsa uutistoimisto perusti oikeuden dokumentteihin. Ruotsalaismedioiden mukaan tekijä asui Länsi-Götanmaalla.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Kirjeiden sisältämä jauhe ei tutkimusten mukaan ollut vaarallista, kertoi AFP.

Uhkauksia saaneiden joukossa olivat muun muassa pääministeri Stefan Löfven, varapääministeri Isabella Lövin ja valtiovarainministeri Magdalena Andersson, kertoi SVT.

Oikeus katsoi, että kuudessa tapauksessa tekijä ei syyllistynyt laittomaan uhkaukseen, koska henkilö, jolle kirje oli osoitettu, ei avannut sitä itse ja näin kokenut uhkailua. Esimerkiksi pääministerinä toiminut Löfven ei itse avannut henkilökohtaista postiaan.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Salosen seitsemän vuoden tuomioon kuului 20 laittoman uhkauksen lisäksi tuomio murhan yrityksestä ja vähäisestä huumerikoksesta, kertoi Aftonbladet. Mies oli lähettänyt kirjepommin Britanniassa toimivaan yritykseen. AFP:n mukaan kyseinen yritys myi bitcoin-kryptovaluuttaa.

Yritykseen lähetetty kirjepommi ei räjähtänyt, koska lähetystä ei avattu lähettäjän tarkoittamalla tavalla. Syyttäjän mukaan pommi olisi tappanut tai vahingoittanut vakavasti lähellä olleita henkilöitä, jos kirjepommi olisi avattu lähettäjän kaavailemalla tavalla, kertoi SVT.

Salonen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Hän on ollut poliisin huostassa toukokuusta lähtien.


Themes
ICO