logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
Купить трафикКупить трафик
star Избранное: Tag Tag Tag Tag Tag
Купить трафикКупить трафик
Finland

Mikko Koivun juhlaillalla satukirjamainen loppu

Minnesota Wildin seurahistorian ainoa kokoaikainen kapteeni Mikko Koivu juhlisti tuhannetta NHL:n runkosarjaotteluaan rikkomalla 700 tehopisteen rajan.

Koivu, 36, syötti Kevin Fialan tekemän 1–0-ylivoimaosuman Dallas Starsia vastaan, minkä jälkeen hänellä on runkosarjatilastoissaan 203 maalia ja 497 syöttöpistettä.Tällä kaudella Koivu on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt kymmenen.

Turkulaissentteri kruunasi juhlailtansa satukirjamaisella lopulla iskemällä ottelun ratkaisseen 3–2-maalin voittomaalikilpailussa.”Yritin koko päivän ajan vain elää hetkessä ja nauttia tästä niin paljon kuin voin. Tavallaan se on myös vaikeaa, kun asioita tapahtuu niin paljon”, Koivu sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

”Sitä haluaa tietysti pelata hyvin ja voittaa ottelun, ja vaikka tämä oikeastaan onkin vain yksittäinen jääkiekko-ottelu, niin onhan se erilaista, ja totta kai tämä oli erityinen ilta.”

Kun Koivu oli ratkaissut juhlaottelunsa, kokoontui koko Wild-joukkue hänen ympärilleen juhlimaan.”Rehellisesti sanottuna tästä jääkiekossa on kyse minulle. Yritän tehdä asioita oikein ja kohdella muita samaan tapaan kuin haluan itseäni kohdeltavan, ja on luultavasti päivän paras tunne saada sellainen [kohtelu] kavereilta. Arvostan sitä todella”, Koivu sanoi Wildin verkkosivuilla.

Koivun NHL-historia on käytännössä yhtä Wildin seurahistorian kanssa. Wild liittyi NHL:ään kaudeksi 2000–2001 ja varasi Koivun ensimmäisen kierroksen kuudentena pelaajana kesällä 2001.

NHL-debyyttinsä suomalainen teki 22-vuotiaana marraskuussa 2005. 14 vuodessa on tapahtunut paljon: Koivu on nyt seurahistorian eniten pelejä pelannut, eniten pisteitä tehnyt ja eniten maaleja syöttänyt pelaaja.”Koivu on osa Wildin identiteettiä. Hän on ollut iso osa seuran kulttuuria jo vuosien ajan ja tulee olemaan sitä vielä kauan”, kuusi kautta Wildissa pelannut Andrew Brunette kertoi NHL:n verkkosivuilla ennen Koivun suurta iltaa.

Pohjois-Amerikkaan NHL:n työsulkukaudeksi 2004–2005 siirtynyt Koivu haki tuntumaa kapeisiin kaukaloihin Wildin farmiseuran Houston Aerosin riveissä.AHL-seura Aeros pelasi tuolloin yhden kotiotteluistaan Koivun nykyisessä kotihallissa.

”Muistan, kun olin St. Paulin keskustassa hotellissa ja soitin sieltä kotiin, silloin ei ollut iPadeja tai läppäreitä. Sanoin kotiväelle, että tämä tuntuu ihan kodilta”, Koivu muisteli NHL:n sivuilla tuhannennen runkosarjapelinsä alla.

”Se oli ensimmäinen otteluni täällä. En pelannut kovin hyvin, mutta tunsin oloni heti kotoisaksi.”

Tuhannen runkosarjaottelun merkkipaalu on Koivun mukaan asia, jota arvostaa enemmän kauden tai uran jälkeen.

”Mietin kaikkia täällä viettämiäni vuosia. Joukkuekavereita ja ystäviä, joita olen vuosien varrella saanut. Se nostaa myös tunteet pintaan, kun alkaa ajatella kaikkia näitä vuosia ja sitä, kuinka nopeasti ne ovat menneet.”


Темы
ICO