Yhdysvaltain liikenneministeriö tutkii lennolla sattunutta omituista tapausta, joka johti pienen ranskanbulldogin kuolemaan.

Videolla koiran omistaja Sophia Ceballos kertoo tapahtuneesta.

United Airlines -lentoyhtiö on jälleen myrskyn silmässä. Uusin kohu koskee lennon aikana kuollutta ranskanbulldoggi-pentua, jonka lentoemäntä oli pakottanut matkustamaan penkin yläpuolella olevassa käsimatkatavaratilassa.

Yhdysvaltain liikenneministeriö tutkii tapausta. Senaattori John Kennedy lähetti keskiviikkona kirjeen United Airlinesin johtajalle ja vaati saada tarkempia tietoja lentoyhtiön koneilla matkustaneiden eläinten kuolintapauksista. Hän aikoo laatia lakialoitteen, joka kieltää lentoyhtiötä kuljettamasta eläimiä käsimatkatavaratilassa.

Kymmenkuukautinen pentu matkusti omistajansa Catalina Robledon laukussa. Lentoemäntä käski häntä laittamaan laukun koirineen käsimatkatavaroihin. Lentoemäntä väitti myöhemmin, ettei tiennyt pennun olevan laukussa. Silminnäkijöiden mukaan matkustaja oli kuitenkin vastustellut ja sanonut, että laukussa on elävä koira.

- Sanoin "Se on koira, se on koira. Se ei voi hengittää siellä", kertoi Robledon tytär Sophia Ceballos CBS:lle. Hänen mukaansa lentoemäntä suhtautui asiaan välinpitämättömästi.

Perheen mukaan koira haukkui lokerossa kahden tunnin ajan. He eivät pystyneet valvomaan koiransa hyvinvointia turbulenssin vuoksi, joka pakotti heidät istumaan paikoillaan. Kyseinen lento Houstonista New Yorkiin kesti kolme ja puoli tuntia.

Aiemmin lentoyhtiö ilmoitti ottavansa täyden vastuun tapahtumista. Se on palauttanut Robledolle 125 dollaria, jotka hän oli koiran matkasta maksanut.

Yhtiön tavoista kohdella lennoillaan matkustavia eläimiä on puhuttu aiemminkin julkisuudessa, sillä viime vuonna arvokas jättiläiskani Simon kuoli yhtiön lennolla.

Lähde: Reuters

United-lentoyhtiö on joutunut kohun keskelle.

United-lentoyhtiö on joutunut kohun keskelle. (EPA / AOP)