Finland

Ministerit ottivat kariutuneisiin eläkeputkineuvotteluihin kantaa Twitterissä – Työministeri Haatainen: "Harmi, etteivät järjestöt kyenneet löytämään ratkaisua"

Myös tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) piti neuvotteluiden katkeamista valitettavana.

Työministeri Tuula Haatainen

Haataisen mielestä on harmi, että järjestöt eivät onnistuneet löytämään neuvotteluissaan ratkaisuja.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Hallitus tekee päätöksiä työllisyystoimista vielä tämän vuoden aikana, työministeri Tuula Haatainen (sd.) kertoo Twitterissä. Haataisen mielestä on harmi, että työmarkkinakeskusjärjestöt eivät onnistuneet löytämään ratkaisuja neuvotteluissaan.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelut eläkeputken poistamisesta ja siihen liittyvistä muutosturvan parannuksista kariutuivat aiemmin tänä iltana.

Järjestöt olivat saaneet hallitukselta tehtäväkseen miettiä keinoja yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostamiseksi ja työssä jaksamisen parantamiseksi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kiittää tviitissään järjestöjä heidän pyrkimyksestään löytää asiassa yhteinen näkemys. Marinin mukaan hallituspuolueiden puheenjohtajat käsittelevät työllisyystoimien kokonaisuutta seuraavan kerran ylihuomenna keskiviikkona

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) piti valitettavana, että järjestöt eivät saavuttaneet yhteisymmärrystä.

– Kiitos yrityksestä. Budjettiriihen kirjaus on selvä. Hallitus linjaa nyt tarvittavista toimista. Ratkaisu tarvitaan, Saarikko linjasi tviitissään.

Niinikään myös opetusministeri Li Andersson (vas.) kommentoi Twitterissä kariutuneita neuvotteluita.

– Meidän lähtökohtamme on, että kokonaisuuden on oltava tasapainoinen työntekijöiden muutosturvan, ikääntyneiden työntekijöiden arvon tunnistamisen ja toimeentulon näkökulmasta, Andersson sanoi.

Lue myös:

Työmarkkinajärjestöjen neuvottelut eläkeputkesta kaatuivat – SAK:n Eloranta: Muutosturvasta ei päästy sopuun

Työmarkkinajärjestöt yrittävät rutistaa sopua eläkeputken kohtalosta – "Isoja näkemyseroja" , neuvotteluista kerrotaanIäkkäät työttömät on suljettu omaan kannustinloukkuunsa, Suomen järjestelmä työntää heidät ulos työelämästä – Tutkimusjohtaja: "Suomi on työllisyydessä on-off-yhteiskunta"

Football news:

Simeone on the leadership of Atletico in La Liga: We only think about the next opponent
The former defender of Inter, Schelotto has moved to Argentinian racing
Kramaric scored the 74th goal in the Bundesliga, breaking Olic's record among Croats
Suarez has 12 goals in his first 15 games for Atletico - the best start in La Liga for a new club since Ronaldo
16-year-old Small - the youngest player in the history of Everton
Solskjaer on 3-2 with Liverpool: Manchester United won on their own terms. It's a good feeling
Hames scored 10 (3+7) points in Everton's home matches. Away - 0