Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Näin poliisi otti kiinni terrorismi­rikoksista epäillyt – varhain tiistaina alkoi tapahtua

Kyse on Suomen ensimmäistä äärioikeistoon liittyvästä terrorismiepäilystä.

Poliisi järjesti perjantaina tiedotustilaisuuden Suomessa paljastuneesta terrorismiepäilystä.

Rikoksista on epäiltynä viiden noin 25-vuotiaan miehen joukko. Heidät vangittiin rikoksista epäiltynä perjantaina.

Tilaisuudessa kerrottiin myös hieman siitä, millainen operaatio epäiltyjen kiinni ottaminen oli. Asiasta kertoi operaatiota johtanut komisario Marko Luotonen Lounais-Suomen poliisista.

– Varhaisena tiistaiaamuna otettiin viisi epäilytä kiinni, kiinnioton operaation johtaja komisario Luotonen kertoi tilaisuudessa.

Luotosen mukaan kiinniotto tapahtui viidessä eri paikassa tiistaina.

Epäillyt otettiin kiinni Lounais-Suomen ja Helsingin poliisilaitosten sekä Keskusrikospoliisin yhteistyöllä tämän viikon tiistaina, jolloin poliisi myös teki kotietsintöjä epäiltyjen luona. Tukea saatiin Rajavartiolaitokselta.

Satakunnan Kansa kertoi aiemmin, että poliisilla oli Pohjois-Satakunnassa tiistaina mittava poliisioperaatio, johon nähtiin osallistuneen ainakin kaksi panssariautoa.

Poliisin epäillyiltä takavarikoimia aseita ja räjähdysaineita. Takavarikot suoritettiin jo 30.12.2019. Kuvassa on muun muassa dynamiittia ja ammattikäyttöön tarkoittettua lannoitetta.

Poliisin julkaisema kuva esitutkintamateriaalista.

Poliisijoukot ja niiden tyypit sekä määrät ovat Marko Luotosen mukaan salassa pidettäviä asioita.

Lounais-Suomen poliisi käynnisti epäiltyyn rikoskokonaisuuteen liittyvät tutkinnan toimet jo joulukuussa 2019. Jo tuolloin tehtiin kotietsintöjä.

Tällöin miehiä epäiltiin törkeästä ampuma-aserikoksesta, ja heiltä takavarikoitiin kotietsintöjen yhteydessä huomattava määrä ampuma-aseita, patruunoja ja räjähteitä.

Laajan rikoskokonaisuuden esitutkintaa on tehty jo pitkään. Kiinniottojen myötä esitutkinta-aineistoa kertyy poliisin mukaan lisää. Tämänhetkisen arvion mukaan esitutkinnan valmistuminen vie kuukausia.

Syytteen nostamisen määräaika on 31. maaliskuuta vuonna 2022., ja kiinniottojen myötä esitutkinta-aineistoa kertyy lisää. Tämänhetkisen arvion mukaan esitutkinnan valmistuminen vie kuukausia. Syytteen nostamisen määräaika on 31. maaliskuuta vuonna 2022.