Maailman suurimman suoratoistopalvelun Netflixin osake laski rumasti Wall Streetin jälkimarkkinoilla, kun Netflixin uusien tilaajien määrä jäi pahasti analyytikoiden ennusteista.

Netflixin osake oli yli 10 prosentin laskussa noin 494 dollarissa keskiviikkona Suomen aikaa kello 00:27.

Sijoittajat pettyivät myös suoratoistopalvelun antamaan ohjeistukseen, sillä palvelu ennustaa saavansa kuluvalla vuosineljänneksellä ainoastaan noin miljoona uutta tilaajaa.

Yhtiö raportoi 3,75 dollarin osakekohtaisesta tuloksesta vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä, kun analyytikot odottivat analyysipalvelu Refinitivin mukaan 2,97 dollarin tulosta.

Liikevaihto maaliskuun lopussa päättyneeltä vuosineljännekseltä oli 7,16 miljardia dollaria, kun analyytikot povasivat liikevaihdoksi 7,13 miljardia dollaria.

Netflix sai vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä maailmanlaajuisesti vain 3,98 miljoonaa uutta tilaajaa, kun analyysipalvelu Factset ennusti 6,2 miljoonaa uutta tilaajaa. Palvelu itse ennusti viime vuoden neljännen vuosineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä tammi-maaliskuulle kuutta miljoonaa uutta tilaajaa

“Uskomme, että uusien maksavien tilaajien kasvuvauhti hidastui sen takia, että koronapandemia on helpottanut tänä vuonna. Myöskään uutta tuotantoa ei ole saatavilla entiseen tapaan tämän vuoden alkupuoliskolla, koska koronapandemia on viivästyttänyt sisällön tuotantoa”, Netflix selittää heikkoa tilaajamäärän kasvua.

Netflix on hyötynyt koronapandemiasta, kun liikkumisrajoitteet ovat pitäneet ihmisiä kotona ja he ovat viettäneet aiempaa enemmän aikaa esimerkiksi suoratoistopalveluja katsellen.

Samaan aikaan kilpailu kiristyy palveluiden kesken. The Verge uutisoi, että Disney Plus -suoratoistopalvelulla on virallisten tietojen mukaan jo 94,9 miljoonaa käyttäjää. Todellisuudessa määrä on vieläkin suurempi, sillä tieto perustuu yhtiön tulosraportin lukuihin, jotka on kirjattu 2. tammikuuta.

Disneyn palvelun tilausten määrä on suorastaan häkellyttävä, sillä Disney asetti palvelun alkuperäiseksi tavoitteeksi 90 miljoonaa käyttäjää ensimmäisen neljän vuoden aikana.

Netflixin osake on noussut alkuvuodesta vajaat kaksi prosenttia, kun laaja S&P 500 -indeksi on noussut samaan aikaan yli kymmenen prosenttia.