Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NHL-valmentaja hyväksikäytti 20-vuotiasta pelaajaa – nyt pelaaja kertoo, kuinka seurajohto jätti hänet yksin: "Stanley Cup oli tärkeämpi"

– Se oli oksettava tilanne, voin pahoin. Kerroin asiasta ja minulle sanottiin, että tieto oli mennyt aina johtoportaaseen asti. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, Kyle Beach kertoi TSN-kanavan haastattelussa.

Kyle Beach kertoi kokemastaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kuva: Getty Images

31-vuotias Kyle Beach on kertonut pohjoisamerikkalaiselle TSN-kanavalle (siirryt toiseen palveluun), että hän on se jääkiekkopelaaja, jota NHL-joukkue Chicago Blackhawksin silloisen videovalmentajan Brad Aldrichin epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen vuonna 2010.

Beach varattiin NHL:ään vuonna 2008 avauskierroksella numerolla 11. Hän on pelannut pääasiassa AHL:ssä ja Euroopan sarjoissa. Nykyään hän kiekkoilee ammattilaisena Saksan kolmosliigan EHC Erfurtin väreissä.

Tuoreen raportin mukaan Blackhawksin johtoporras ei ryhtynyt toimiin vuonna 2010, vaikka tiesi seuran videovalmentajaan kohdistuneista epäilyistä.

– Raportin julkistuspäivä oli erittäin tunteellinen. Itkin, hymyilin ja nauroin. Minä ja tyttöystäväni emme oikein tienneet, mitä pitäisi ajatella. Olen tuntenut helpotusta ja oikeutusta. Enää tässä ei ollut kyse minun sana vastaan kaikki muut -tilanteesta. Paljon asioita tuotiin julki ja monia ihmisiä oli haastateltu. Mediassa liikkui paljon valheellista tietoa, oli tärkeää, että totuus tuotiin julki, Beach kertoi videohaastattelussa.

Beach muisteli haastattelussa tarkasti toukokuun 2010 tapahtumia. Hän unelmoi muiden Black Ace -pelaajien tavoin paikasta NHL:ssä. Black Ace -pelaajat ovat pudotuspeleissä olevia NHL-joukkueen varapelaajia, jotka ovat pelanneet pääosan kaudesta farmiliigassa tai junioriliigassa.

– Se oli erityinen hetki, kun sain kutsun Black Acesiin, mutta elämäni muuttui ikiajoiksi pari viikkoa juniorikauden jälkeen. Rehellisesti sanottuna olin peloissani. Tunsin urani olevan vaakalaudalla. Koin olevani yksin pimeässä. Olin kaksikymppinen, enkä tiennyt, mitä pitäisi tehdä.

– En voinut ikinä kuvitella, että joku, jonka piti auttaa kehittymään paremmaksi kiekkoilijaksi ja edistää uraani, ajaisi tällaiseen tilanteeseen.

Vaikka seurajohto sai kuulla hyväksikäytöstä, sai Aldrich olla joukkueen mukana viikkoja. Blackhawks voitti keväällä Stanley Cupin ja Aldrich sai juhlia mestaruutta muun joukkueen mukana.

– Se oli oksettava tilanne, voin pahoin. Kerroin asiasta ja minulle sanottiin, että tieto oli mennyt aina johtoportaaseen asti. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Oli kuin mitään ei olisi tapahtunut. Doc (James) Gary sanoi, että syy oli minun omani. Stanley Cup oli tärkeämpi kuin hyväksikäyttötapaus. Myöhemmin turvauduin viinaan ja huumeisiin.

Beachin mukaan tieto tapahtuneesta levisi joukkueen keskuudessa nopeasti ja hän sai kuulla aiheesta herjoja.

– Myös NHL tiesi tästä, eikä tehnyt mitään.

Se, että hän tuli asian kanssa julki juuri nyt, on auttanut Beachia toipumisprosessissa. Muun muassa Chicago Blackhawksin GM:nä pitkään toiminut Stan Bowman on eronnut kohun myötä.

– Olen selviytyjä. Asiat menevät nyt oikeaan suuntaan.

Lue myös:

Kommentti: Chicago Blackhawksin hyväksikäyttöskandaali on NHL-historian vastenmielisimpiä tapauksia – asiaa peitelleet pitää saada vastuuseen

Karu raportti julki: NHL-menestyjä Chicagossa suljettiin silmät väitetyltä seksuaaliselta häirinnältä – GM erosi ja seuralle miljoonasakot