Finland

Omatalon konkurssipesä on saanut Sonkajärven talotehtaan ostosta runsaasti yhteydenottoja

Joukossa on myös tahoja, joilla on kiinnostusta kehittää tehtaan toimintaa, mikä voisi parhaimmillaan lisätä työpaikkoja.

Omatalo-tehdas Sonkajärvi

Elementtejä Sonkajärven talotehtaalla. Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Konkurssiin haetun sonkajärveläisen talovalmistaja Omatalon konkurssipesä on saanut runsaasti yhteydenottoja eri tahoilta tehtaan toiminnan jatkamisesta.

Konkurssipesän mukaan kiinnostuneita tahoja on 15. Omatalon toimitusjohtajan Janne Rönkön mukaan joukossa on varteenotettavia ostajaehdokkaita. Mukana on myös muutamia ulkomaisia kauppojen tunnustelijoita.

Rönkön mukaan ostajaehdokkaiden joukossa on myös tahoja, joilla on kiinnostusta kehittää talotehdasta, mikä voisi jopa tuoda tehtaalle lisää työpaikkoja.

Ostajat ovat liikkeellä eri tavoittein. Osa ostaisi pelkän tuotemerkin, osa koko tehtaan kiinteistöineen ja osa tehtaan toiminnan ilman kiinteistöä. Jos tehdasrakennus ei kuuluisi kauppaan, olisi rakennukselle löydettävä erikseen sijoittaja, joka ottaisi sen haltuunsa.

Omatalon talotehtaan työntekijöiden viimeinen työpäivä oli tiistaina 19. tammikuuta. Kymmenkunta työntekijää on kuitenkin vielä töissä tammikuun loppuun saakka järjestämässä viimeisiä tehtaalta lähteviä talopakettitoimituksia sekä inventaariota.

Konkurssipesän pesänhoitajan Jari Karhisen mukaan tilanteessa on monta liikkuvaa osaa. Karhisen mukaan tehtaan liiketoiminnan myyminen helpottuisi, jos kiinteistön omistaisi jokin muu taho kuin talotehdas itse.

Football news:

Arsenal have never won against Burnley in their last three games. Before that, there was a series of 11 wins
Dzyuba supported Pyotr Yan on the eve of the fight with Sterling at UFC 259
Simeone on the title race: They said that Real Madrid and Barca have no chance, but look where they are now
Willian made an assist in Arsenal's third match in a row
The March matches of the South American selection of the 2022 World Cup can take place in a bubble in a European city
Zidane on Benzema before the derby: We won't take any chances. Those who are 100% ready will play
Can you guess a coach based on his career as a player? It's easy with Zidane - but with Flick and Gasperini?