Finland

OP asetti tiukan takarajan – vanha kortti poistuu käytöstä neljä viikon jälkeen

OP vaihtaa noin miljoonan asiakkaansa pankkikortit tämän syksyn aikana. Ensimmäinen koe-erä kortteja lähetettiin jo loppukeväästä, mutta varsinaisesti uudistus alkoi pari viikkoa sitten. Vaihtoon menevät kaikki OP:n Visa-yhdistelmäkortit.

Uudistuksessa OP-asiakkaiden korttien numerot vaihtuvat, mutta nelinumeroiset pin-tunnuskoodit säilyvät samana.

Korttinumeron vaihtuminen tarkoittaa sitä, että asiakkaiden on käytävä vaihtamassa korttinumeronsa esimerkiksi kuukausimaksullisiin palveluihin, kuten Spotify-musiikkipalveluun, jotta palvelun laskutus ja käyttö voi jatkua ilman ongelmia.

– Tämä ei käytännössä juuri eroa asiakkaalle normaalista kortin säännöllisestä uudistamisesta, sanoo Teemu Korte, OP:n korttiliiketoiminnasta vastaava liiketoimintapäällikkö.– Silloinkin käyttäjän on käytävä vaihtamassa kortin voimassaoloaika näihin palveluihin. Nyt on vaihdettava myös korttinumero.

OP on asettanut asiakkailleen aikarajan. Uuden kortin lähettämisestä lähtien asiakkailla on neljä viikkoa aikaa ottaa se käyttöön, ennen kuin vanha kortti mitätöidään ja se lakkaa toimimasta. Vanha kortti poistuu käytöstä myös välittömästi, kun OP:n asiakas ensimmäisen kerran käyttää uutta korttiaan.

Tulossa uusia mobiilimaksupalveluja

OP:n mukaan korttiuudistus on tarpeen, ”jotta voimme kehittää sinulle entistä parempia ja nopeampia korttipalveluja”. Kortteen mukaan kyse on OP:n järjestelmien uudistuksesta.

– Meillä on ollut kortteja kolmessa eri järjestelmässä, ja siirrymme nyt yhteen. Pelkät debit- ja Visa Electron -kortit ovat jo uudessa järjestelmässä, joten niitä ei tässä yhteydessä vaihdeta, Korte kertoo.

Yhteen järjestelmään siirtymisen ansiosta OP pystyy Kortteen mukaan kehittämään uusia palveluja entistä helpommin.

– Meillä on myös paremmat mahdollisuudet ottaa käyttöön eri toimijoiden mobiililompakoita, Korte sanoo.

OP:n asiakkaat eivät voi nykyään käyttää esimerkiksi Apple Pay- tai Google Pay -ratkaisuja, vaan ainoastaan Pivo-sovellusta. Korte ei kuitenkaan ota kantaa, mihin maksusovelluksiin pankki aikoo lähteä mukaan. Hänen mukaansa uusista ratkaisuista kerrotaan myöhemmin syksyllä.

Asiakkaalle uudistus näkyy myös asiakaspalvelussa, joka erillisten OP:n ja Netsin numeroiden sijasta keskitetään yhteen numeroon.


Football news:

Brandt was not close to joining Arsenal. Borussia will not let him go in the winter
Pogba to discuss contract extension with Manchester United: I'm going to talk to the club. I want to win
Manchester United defender Tuanzebe was subjected to racist abuse after the defeat to Sheffield United
Barca's acting president refuses to buy the player
Atletico defender Perez could move to Cadiz. He's on loan in Granada
Rio Ferdinand: Manchester United were gloomy and at times lifeless against Sheffield Wednesday. Instability is not something that wins the Premier League
The rotor is signed goalkeeper Khabarovsk SKA Obukhov. He has 7 games to zero in the season of the FNL