logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Opettajaansa seksuaalisesta häirinnästä syyttänyt nuori nainen poltettiin elävältä Bangladeshissa

Opettajaansa seksuaalisesta häirinnästä syyttänyt nuori nainen poltettiin Bangladeshissa elävältä viime viikolla, kertoi poliisi perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan. Yksi tapahtuneen vuoksi pidätetyistä on sanonut, että teko olisi tehty opettajan käskystä.

19-vuotias Nusrat Jahan Rafi oli tehnyt poliisille maaliskuun lopulla ilmoituksen opettajastaan, jossa hän syytti tätä seksuaalisesta häirinnästä.Rafi houkuteltiin koulun katolle, jossa häntä oli painostettu vetämään ilmoitus pois. Hän ei ollut suostunut, joten iskun tekijät valelivat tämän kerosiinilla ja sytyttivät tuleen.

Rafi kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa 10. huhtikuuta. BBC:n mukaan tämä olisi kuollut viisi päivää iskun jälkeen.Tapauksen vuoksi on pidätetty 18 ihmistä, joista osa on Rafin luokkatovereita. Rafi kävi islamilaista seminaaria. Poliisin mukaan yksi pidätetyistä on syyttänyt ahdistelusta syytettyä rehtoria iskun tilaamisesta.

Tapauksen tutkintaa johtava poliisi Mohammad Iqbal kertoi AFP:lle, että opettaja olisi väitteen mukaan kehottanut iskun tekijöitä painostamaan Rafia ja tappamaan hänet, mikäli tämä kieltäytyisi.

Osa tapauksen vuoksi pidätetyistä oli sitonut Rafin kiinni huivilla ennen sytyttämistä. Iqbalin mukaan suunnitelmana oli saada teko näyttämään itsemurhalta, mutta tämä epäonnistui, koska Rafi oli päässyt pakenemaan rakennuksen alakertaan, kun huivi oli palanut.Ennen kuolemaansa Rafi onnistui vielä puhumaan videolle syytteistään rehtoria kohtaan. Tämä myös tunnisti joitakin hyökkääjistään videolla.

”Opettaja koski minuun. Taistelen tätä rikosta vastaan viimeiseen henkäykseeni asti”, Rafi sanoi videolla AFP:n mukaan.

Rafin veli Mahmudul Hasan Noman on sanonut, että rehtorin läheiset ovat painostaneet myös perhettä luopumaan syytteistä.Rafin kuolema on aiheuttanut protesteja ympäri Bangladeshia. Myös maan pääministeri Sheikh Hasina on AFP:n mukaan todennut, että tekijöitä tullaan rankaisemaan.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan raiskausten ja seksuaalirikosten määrä on kasvanut Bangladeshissa, koska viranomaiset eivät ole rankaisseet tekijöitä.

Meenakshi Ganguly Human Rights Watchista totesi tiedotteessa, että Rafin kuolema osoittaa, että Bangladeshin hallinnon pitää ottaa seksuaalirikosten uhrien kokemukset vakavasti.


Themes
ICO