Joitakin vuosia sitten dieselautojen suosio henkilöautoissa nousi uusien dieselmoottoreiden hyvien ominaisuuksien vuoksi. ARTTU LAITALA

Kansalaisaloite käyttövoimaveron eli " dieselveron " poistamisesta dieselautoilta keräsi vaadittavat 50 000 allekirjoitusta huippunopeasti eli 13 tunnissa ja 20 minuutissa . Kahden yksityisen ihmisen tekemä kansalaisaloite levisi Facebookissa ilman varsinaista keruutyötä . Dieselveron perusteena on ollut dieselin bensiiniä edullisempi hinta . Nyt tämä hintasuhde horjuu .

Kansalaisaloitteen pontimena on ennätyskorkealle noussut dieselin hinta . Dieselpolttoaine maksaa monin paikoin jo enemmän kuin 95 - oktaaninen bensiini . Dieselautosta joutuu myös maksamaan käyttövoimaveron, jota bensiiniautoista ei makseta . Perinteisesti diesel on ollut selvästi bensiiniä halvempaa, ja käyttövoimaverolla on rokotettu tätä edullisuutta . Henkilöautolla dieselin käyttö on tullut usein edullisemmaksi vasta suurilla ajokilometreillä, esimerkiksi yli 30 000 kilometriä vuodessa ajettaessa .

Joitakin vuosia sitten dieselautojen suosio henkilöautoissa nousi uusien dieselmoottoreiden hyvien ominaisuuksien vuoksi . Dieselin hiilidioksidipäästöt olivat bensiinimoottoreita alhaisemmat, diesel moottorit kuluttivat vähemmän polttoainetta ja dieselit olivat varsin suorituskykyisiä vertailussa bensiinimoottoreihin .

Sitten huomio kiinnittyi typpipäästöihin, jotka dieseleissä ovat suuremmat . Jotkut dieselien valmistajat jäivät kiinni autojensa päästöjen vääristelystä . Dieselmoottoreista olikin tullut hetkessä polttomoottoreiden roisto, kun se vielä hetki aiemmin oli näyttänyt voittajalta polttomoottorikisassa .

Sähköautoissa näyttää, ainakin tällä hetkellä, olevan autoilun tulevaisuus . Se, että sähköautojen kehitys saadaan vastaamaan käyttötarpeita, kestää vielä vuosia . Autokannan uudistaminen ja sähköautojen vaatiman palveluverkoston rakentaminen ottavat myös oman aikansa . Polttomoottoriautoilla ajetaan vielä hyvä tovi .

Pitkien etäisyyksien Suomessa dieselautot ovat tarpeellisia vielä pitkään . Hyvien käyttöominaisuuksien, hiilidioksidipäästöjen alhaisuuden ja niukan polttoainekulutuksen takia dieselauto sopii olosuhteisiimme usein bensiiniautoa paremmin . Uusimpiin dieselmoottoreihin näyttää löytyvän ratkaisuja myös typpipäästöjen suhteen . Dieselauto on Suomessa bensiiniauton veroinen välivaiheen kulkuneuvo .