Finland

Pääkirjoitus | Naamamaali nosti naiset lähelle EM-kisoja

Naamamaali nosti naiset lähelle EM-kisoja

Palloilujoukkueiden menestys muuttaa kuvaa naisurheilusta. Nyt naiset voittavat yhdessä.

Jalkapallo on urheilu­laji, jossa pelataan 94 minuuttia – ja sitten Suomi voittaa. Tai niin se oli ainakin tiistai-iltana, kun Suomi voitti Skotlannin maalilla, jossa pallo kimmahti Amanda Rantasen kasvoista verkkoon ottelun viime sekunneilla. Hieno taistelu ja onnekas maali takasivat helmi­pöllöiksi kutsutulle joukkueelle tärkeän voiton, joka vei sen lähelle EM-loppu­turnaus­paikkaa.

Naisurheilijat saivat pitkään julkisuutta lähinnä yksilölajeissa, kuten hiihdossa, yleisurheilussa tai taitoluistelussa. Sen sijaan naisten pallopelit olivat mahdottoman tuntuisessa noidankehässä: nais­urheilusta ei kerrottu, koska se ei kiinnostanut ­yleisöä, eikä se kiinnostanut yleisöä, koska siitä ei kerrottu. Sitten naisurheilun seurantaa alettiin lisätä mediassa, erityisesti Yleisradiossa.

Palloilujoukkueiden menestys on muuttanut kuvaa naisurheilusta: nyt naiset voittavat yhdessä. Suomen urheilugaalassa nimetään tammikuussa vuoden 2020 sykähdyttävin urheiluteko. Amanda Rantasen naamamaalia on kisassa vaikea voittaa.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick