Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pesetkö kasvosi hankaamalla? Iho voi vaurioitua vääränlaisesta pesutekniikasta – ammattilaisen ohjeilla kestävienkin meikkien puhdistus sujuu hellästi

Ihotautilääkärin mukaan kasvot tulisi pestä hellävaraisesti ja pyörivin liikkein.

Kosteutettu iho kestää paremmin hankaamista, mutta ihon hinkkaamista pitäisi silti välttää, kertoo ihotautilääkäri.

Vedenkestävää ripsiväriä, pitkäkestoista meikkivoidetta, suttaantumatonta rajauskynää ja meikinkiinnityssuihketta päälle.

Nykypäivän meikit on tehty kestämään monenlaista rasitusta aina hikoilusta hierontaan.

Kestävyys on kiistaton etu, kunnes meikit täytyy pestä pois. Siinä vaiheessa moni muistelee rakkaudella 38-maskaraa, joka hujahtaa lavuaariin vain lämpimän veden voimalla.

Hinkaamalla haittaa iholle

Samalla, kun meikit ovat muuttuneet lähes luodinkestäviksi, on myös tapamme pestä meikkejä muuttunut.

Siinä, missä ennen meikkien pesemiseen riitti puhdistusmaito ja muutama veto pumpulilla, joutuu nykypäivän meikit puhdistamaan useammalla putelilla ja hanakalla hankaamisella.

Jälkimmäistä tulisi kuitenkin välttää, mikäli on ihotautilääkäreitä uskominen. Byrdien haastatteleman ihotautilääkäri Rachel Nazarian mukaan herkän silmänympärysihon hankaaminen voi johtaa verisuonten katkeiluun tai ihon repeämiseen. Molemmat näkyvät iholla muun muassa tummentuneina silmänalusina tai ryppyinä.

Näin peset kasvot vaurioittamatta ihoasi

1. Pese kädet ennen kasvojen pesua

Näin kasvoille ei siirry bakteereita käsistä.

2. Käytä sopivaa puhdistusainetta

Puhdistusaine tulisi valita oman ihotyypin ja tarpeen mukaan. Vedenkestävät ja pitkäkestoiset tuotteet kaipaavat vahvempia pesuaineita kuin tavalliset ja ripsivärit irtoavat usein eri puhdistusaineella kuin meikkivoide..

Hyvän puhdistusaineen kanssa meikkejä ei tarvitse hangata hanakasti, vaan kevyt liike riittää.

3. Puhdista pyörivin liikkein

Nazarian mukaan meikit tulisi mieluiten pestä taputellen, mutta mikäli hankaus on välttämätöntä, tulisi liikkeiden olla pyöriviä vetojen sijaan. Muista tehdä taputukset ja pyörivät liikkeet hellävaraisesti.

4. Liota meikkiä

Jos meikki ei meinaa irrota laadukkaista pesuaineista ja pyörivästä liikkeestä huolimatta, liota meikkiä hieman vanulapulla, joissa on puhdistusainetta. Vanulappua voi pitää hetken esimerkiksi silmämeikin päällä ennen kuin aloittaa pyörivillä liikkeillä puhdistamisen.

5. Käännä vanulappu

Jos puhdistat meikkisi kesto- tai kertakäyttövanulapulla, pidä huoli, ettet hinkkaa kasvojasi uudestaan lapun likaisella puolella.

Kestovanulappujen kohdalla lapun voi puhdistaa välissä, mutta kertakäyttölappujen kohdalla lappu kannattaa taittaa aluksi kahtia. Näin yhdessä lapussa on 4 puhdasta puolta, jotka voi ottaa käyttöön kääntelemällä vanua.

6. Puhdista iho kahdesti

Tärkeintä on, että iho on pesun jälkeen täysin puhdas. Jos kaikki meikki ei irronnut kerralla, puhdista ihosi vielä uudestaan.

7. Huomioi herkkä iho

Jos ihosi on herkkä, käytä vain sille sopivia, mietoja pesuaineita. Etenkin ohuen silmänympärysihon kanssa on tärkeää, ettei se kulu tai rasitu turhaan.

8. Kosteuta iho kunnolla

Hyvinvoiva ja kosteutettu iho joustaa ja kestää pientä rasitustakin.

Byrdien haastattelemat ihotautilääkärit vinkkaavat, että kosteusvoide kannattaa hieroa pesun jälkeen hieman kostealle iholle, jotta iho saa aimo annoksen kosteutusta.

9. Älä unohda aamurutiinia!

Iho tarvitsee hoitoa ja kosteutusta myös aamulla, joten älä unohda kasvojen puhdistusta ja kosteutusta aamullakaan!

Lue lisää: Mistä tummat silmänaluset johtuvat? Asiantuntijat listaavat 8 syytä ja kertovat, mikä avuksi

Lue lisää: Tiesitkö, että rypyt eivät periydy? Listasimme 5 harhaanjohtavaa myyttiä ihon ikääntymisestä

Lue lisää: 6 asiaa, jotka ihonhoidossa kannattaa laittaa kuntoon viimeistään kolmekymppisenä – etenkin jos on kiirettä ja stressiä