Extraajat ilmoittaa olevansa Suomen suurin pelkästään ruokakauppoihin työntekijöitä vuokraava yritys.

Extranet lähestyy kotisivuillaan työntekijöitä avoimella hakemuksella, pikahakemuksella ja - hakemuksella, joka on tarkoitettu niille, jotka eivät halua töitä .

Työhaluttomille suunnattu hakemus kuuluu seuraavasti : ”Jos et oikeasti halua töitä, mutta TE - keskus pakotti hakemaan, niin täytä tämä . Hakemuksesi ei sitten turhaan pyöri järjestelmässämme . Täytä ”hakemus” . P . S Voit huoletta täyttää tämän . Emme anna tietojasi eteenpäin . ”

Toimitusjohtaja Jussi Siiriäinen, mistä on kysymys?

– Nykymaailmassa tilanne on se, että ihmisiä pakotetaan hakeutumaan töihin, joskus jopa meille, vaikka he eivät oikeasti haluakaan . Ei siinä sen kummempaa ajatusta ole kuin se, että saataisiin ne turhat hakemukset pois meidän järjestelmästä sotkemasta kunnollisia hakemuksia .

– Meillä on sähköiset lomakkeet ja meille tulee paljon hakemuksia .

Liittyykö tämä jotenkin aktiivimalliin?

– Varmaan aktiivimalliin tai yleensäkin - minä en oikein tiedä kaikkia siihen liittyviä, mitä TE - toimistoilla on - , mutta kuitenkin kyse on heistä, joille TE - toimistolta tulee lappua, että tuossa olisi paikkoja, hae niitä .

Saatteko hakemuksia heiltä, jotka eivät halua töihin?

– Ei niitä ole tämän parin kuukauden aikana tullut kuin ihan muutama, ja niistäkin on osa ollut ihan pilajuttuja .

Extraajat Oy on perustettu vuonna 2012 . Yhtiön mukaan sen liikevaihto oli viime vuonna 14,5 miljoonaa euroa . Yhtiön mukaan sillä on työpaikkoja on yli 100 paikkakunnalla 730 kaupassa Suomessa . Työpaikat ovat S - ja K - ryhmän kaupoissa : K - citymarket, Prisma, S - market, K - supermarket, Sale, K - market ja Alepa . Työntekijöitä on yli 3 500 .

ILTV: Näin onnistut työnhaussa.