Finland

Poliisi aloitti aamulla tehotarkkailun – varsinkin autoilijoiden vakava synti syynissä

Poliisi kehottaa käyttämään turvalaitteita ja keskittyä ajamiseen – eikä kännykkään.

Puhelimen käyttäminen ajaessa on todettu hengenvaaralliseksi. Suomessa liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mukaan matkapuhelimen käyttö taustariskinä onnettomuuksissa todetaan keskimäärin kolmessa kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa vuosittain.

Euroopan komissio on arvioinut, että tarkkaamattomuus on riskitekijänä 10–30 prosentissa liikenneonnettomuuksista. Tarkkaamattomuusvalvonnassa valvotaan toimintaa, joka vaikuttaa ajamiseen keskittymiseen tai muun liikenteen havainnointiin.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallion mukaan tyypillisesti tarkkaamattomuus johtuu puhelimen näpräämisestä tai siihen puhumisesta ajon aikana.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


– Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei saa ajon aikana käyttää kännykkää siten, että pitää sitä kädessään. Ajon aikana tarkoittaa myös sitä, kun ollaan ajoradalla valoissa odottamassa valojen vaihtumista, ei siis ainoastaan liikkeellä oloa, Kallio muistuttaa.
Tämän viikon kestävällä valvonnalla tuetaan myös keskiviikkona järjestettävää Euroopan laajuista Euroopan liikennepoliisiverkoston TISPOLin toteuttamaa ”liikennekuolematonta päivää”, jonka tavoitteena on, että Euroopassa ei tuona päivänä kuolisi yhtään ihmistä liikenneonnettomuudessa.

Tällä viikolla poliisi valvoo myös ulkomaalaisten maassa oleskelun lainmukaisuutta.


Football news:

Photo of the day: Kvyat and 4 other Formula 1 drivers refused Kaepernick's gesture before the restart
Courtois played 17 dry games for real in the La Liga season. This is the best overall result in 25 years
Sergio Ramos: it's not the referees who win or lose La Liga
The banner of Labor player was struck by lightning in training. They say there were no visible signs of a thunderstorm (this happens)
Ex-referee Andujar Oliver: Marcelo stepped on his foot. It's a penalty
Ramos scored 5 goals after the resumption of the season, 3 from penalties
Jurgen Klopp: Titles don't make players better. I don't like questions about dynasty and dominance