Helsingin pörssiä seuraava yleisindeksi OMX Helsinki laski keskiviikkona 0,1 prosenttia 12470,09 pisteeseen.

Helsingin pörssi on kehittynyt tänäänkin muuta Eurooppaa nihkeämmin. Euroopassa Stoxx 600-indeksi nousi ennätystasolla yhdeksättä peräkkäistä päivää.

Sijoittajat ovat alkuviikon hermoilleet USA:n keskuspankin Federal Reserven kokousta, jonka antia saadaan makustella keskiviikkoiltana. Erityinen kiinnostus kohdistuu lähivuosien keskuspankkiirien lähivuosien korko-odotuksia, mahdolliseen keskusteluun arvopaperien osto-ohjelman keventämisestä sekä keskuspankin näkemyksiin inflaatiosta.

Helsingin pörssissä laskijoita on vähän enemmän kuin nousijoita ja indeksejä painoivat arvokkaimpiin kuuluvien Nesteen ja Nokian osakkeiden reilut laskut. Nesteen osakkeen hinta laski jopa 2,9 prosenttia. Nokian osakkeen pudotus oli 1,5 prosenttia.

Sen sijaan metsäyhtiöiden osakkeiden hinnat toipuivat eilisestä laskusta ja esimerkiksi UPM:n osakkeen hinta nousi 2,1 prosenttia ja Stora Enson R-osakkeen hinta 2,7 prosenttia.

Finnair kertoi syksyn ja talven lento-ohjelmistaan. Yhtiön on tarkoitus lentää talvella 70 eri kohteeseen. Yhtiön osakkeen hinta laski 1,9 prosenttia 0,688 euroon.

Arviot Keskon osakkeesta vaihtelevat

Kauppakonserni Kesko julkisti maanantaina illalla ohjeistuksen noston, jota se avasi analyytikoille tiistaina. Analyytikot nostivat ennusteitaan uuden 650-750 miljoonan euron liikevoittohaarukan mukaisesti, mutta tulivat sijoitussuosituksissaan varsin erilaisiin johtopäätöksiin.

Inderes nosti tavoitehinnan 31 euroon 29 eurosta. OP nosti tavoitehinnan 25 euroon 24 eurosta ja Nordean tavoitehinta nousi 22,40 euroon 21,80 eurosta. Osakkeen hinta on liikkunut noin kolmenkympin tasolla, joten sijoitussuositukset olivat Inderesillä edelleen lisää, Nordealla edelleen myy. OP heikensi suosituksensa tasolle myy, kun aiempi oli vähennä.

Keskon osakkeen hinta on noin kaksikymmentä prosenttia analyytikoiden konsensustavoitehintaa korkeampi. Vain Inderesin tavoitehinta on nykyistä markkinahintaa korkeampi. SEB piti eilisessä päivityksessään 30 euron tavoitteen. Kymmenestä analyytikoista kuusi ei ole päivittänyt näkemystään vielä julkisiin lähteisiin Keskon positiivisen tulosvaroituksen jälkeen.

Keskon osakkeen hinta avasi aamulla laskuun, mutta sahaili lopulta 0,4 prosentin nousussa 30,65 euroon.

Privanetin osakkeen hinta elpyi osittain tiistaisesta pudotuksesta. Osakkeen hinta nousi 4,3 prosenttia 0,678 euroon.

Tiistaina julkisuuteen tuli, että aiemmin Privanetiin kuulunut, mutta nyt erillinen Privanet Securities on joutunut sääntelysyistä sulkemaan listaamattomien osakkeiden kauppapaikkansa. Privanetin käänteet hämmentävät sijoittajia muutenkin, sillä yhtiö on keskellä suurta muutosta. Skarta on nousemassa yritysjärjestelyn kautta Privanetin paikalle pörssiin.