Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) saa osakseen kovaa ryöpytystä sdp:stä. Taustalla on Vapaavuoren pääministeri Sanna Mariniin (sd) kohdistama arvostelu.

”Rouva pääministeri, toivon, että lopettaisitte pääkaupunkiseudun ja sen lasten syyllistämisen. Se ei perustu faktoihin eikä edistä yhteishenkeä”, Vapaavuori sanoi tiedotustilaisuudessaan perjantaina.

Marin arvosteli Helsingin toimia viime sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla, jolloin hän arvosteli ovin sanoin päätöstä palauttaa toisen asteen opetusta lähiopetukseen samaan aikaan, kun koronatilanne Uudellamaalla pahenee.

Nyt Vapaavuoren sanoihin reagoi muun muassa sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

”Väite, että pääministeri olisi syyllistänyt lapsia ja nuoria on suoraan sanoen sellaista poliittista spinnausta, jota tämä aika vähiten kaipaa. Tautitilanne on veitsenterällä ja kaikki energia pitäisi käyttää yhteiseen työhön tartuntojen vähentämiseksi”, hän kirjoitti Twitterissä Vapaavuoren tiedotustilaisuuden jälkeen.

Sdp:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma pitää Vapaavuoren toimintaa täysin kohtuuttomana.

”Ei pääministeri Marin tai kukaan muukaan ole syyllistänyt lapsia ja nuoria. Nyt pormestarin kannattaisi vähentää kierroksia. Luulen aika monen kokevan tällaisen retoriikan tässä vakavassa tilanteessa täysin turhaksi”, hän kommentoi tiedotteessaan.

Sdp:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen arvioi Vapaavuoren haluavan siirtää huomion muualle pääkaupunkiseudun vaikean koronatilanteen takia.

”Koronarajoituksia ei tehdä kiusallaan tai mielellään. Niiden tekeminen ei myöskään ole kenenkään syyllistämistä. Helsingin pormestari taitaa kokea piston sydämessään ja yrittää kohdistaa huomioita muualle, kun kaikki ihmettelevät pääkaupunkiseudun vaikeaa tautitilannetta.”

Myös sdp:n entinen europarlamentaarikko, ex-kansanedustaja Liisa Jaakonsaari reagoi.

”Aika törkeää”, hän tviittasi.