Amanda Knox kertoi pelkäävänsä, että hänet leimataan jälleen.

Vuonna 2007 italialainen sanomalehti esitti otsikossaan kysymyksen . Kysymys kuului : Kuka on Amanda? Loistavasta opiskelijasta kylmäksi miestennielijäksi .

Lehti viittasi yhdysvaltalaiseen Italiassa vaihto - oppilaana olleeseen Amanda Knoxiin, nyt 31,, joka on tuomittu kahteen kertaan samasta raa’asta seksimurhasta, mutta joka on vapautettu tuomiosta . Epäilyjen mukaan hän oli murhannut poikaystävänsä kanssa Italiassa ollessaan britannialaisen kämppäkaverinsa Meredith Kercherin. Vuonna 2007 Kercher löytyi sängystään raiskattuna . Hänen kurkkunsa oli viilletty auki ja hänen vartalossaan oli kymmeniä veitseniskuja .

Knox tuomittiin taposta vankilaan 26 vuodeksi . Italian korkein oikeus kuitenkin hylkäsi tuomion puutteellisten todisteiden vuoksi . Hänet kuitenkin tuomittiin uudelleen vuonna 2014, mutta hänet vapautettiin näillä näkymin lopullisesti vuonna 2015 . Kaikki tuomarit eivät kuitenkaan olleet yksimielisiä vapauttavasta tuomiosta .

Myös Knoxin silloinen poikaystävä on saanut vapauttavan tuomion . Sen silaan norsunluurannikkolainen Rudy Guede on saanut murhasta 16 vuoden tuomion .

Knox palasi viikonloppuna ensimmäistä kertaa Italiaan vuoden 2011 jälkeen, Washington Post kertoo. Lauantaina Knox puhui Italiassa Modenan yliopistolla rikosoikeuden festivaalien yhteydessä .

Amanda Knox (vas.) osallistui yhdessä äitinsä Edda Mellasin (oik.) kanssa tilaisuuteen Modenan yliopistolla Italiassa. EPA/AOP

Koskettavassa puheenvuorossaan Knox nosti esille sen, että monet ihmiset luulevat hänen olevan paha ja että hän ei kuulu tänne .

– Jotkut ovat jopa väittäneet, että läsnäolollani täällä traumatisoin Kercherin perheen uudelleen ja halvennan Meredithin muistoa . He ovat väärässä, Knox sanoi .

Ennen Knoxin puheenvuoroa Kercherin perheen asianajaja kommentoi Knoxin kutsun tapahtumaan olleen sopimaton ja virhe . Asianajajan mukaan molempien osapuolten asianajajien olisi pitänyt olla mukana tapahtumassa .

Knox liikuttui kyyneliin puhuessaan tapahtumassa. EPA/AOP

Rikosoikeudellisten festivaalien järjestäjiin kuuluvan Guido Solan mukaan Knox on sellaisten oikeudenkäyntien ikoni, jotka media suorittaa jo ennen varsinaisen oikeudenkäynnin aloittamista . Tällä hän tarkoittaa sitä, että Knoxin tapauksesta revittiin rajuja uutisia ja otsikoita jo ennen kuin hänet tuomittiin .

– Maailman mielestä en ollut viaton epäilty siihen saakka, kunnes minut todettiin syylliseksi . Olin ovela psykopaatti, joka oli todettu syylliseksi ennen kuin toisin todistetaan, Knox totesi Reutersille .

Iltalehti kertoi Knoxin tapauksesta myös vuonna 2007. Knoxin tapauksen vaiheita on puitu muun muassa Netflix - dokumentissa .