Finland

”Siellä tönittiin ja survottiin” – Toimittajat pistivät ranttaliksi Bidenin ja Putinin edessä

Valkoisen talon viestintäjohtaja Kate Beginfield kuvaili tilannetta kaaokseksi.

Turvamies ohjasi mediaa siirtymään taaksepäin Joe Bidenin ja Vladimir Putinin tapaamisessa Sveitsin Genevessä.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin pakeille oli liikaa halukkaita aurinkoisessa Genevessä keskiviikkona iltapäivällä.

Uutiskanava CNN:n mukaan amerikkalaiset ja venäläiset toimittajat syöksyivät aiheen kimppuun sellaisella intensiteetillä, että tilanne arvokkuutta henkivän Villa La Grangen edustalla muistutti hetken melkein käsirysyä.

– Meille kerrottiin tilaisuuden alkaneen jo ennen kuin he (Biden ja Putin) olivat edes saapuneet rakennukseen, CNN:n valkoisen talon kirjeenvaihtaja Kaitlan Collins kertoi paikan päältä.

– Siellä tönittiin ja survottiin ja huudettiin, kun kaikki toimittajat yrittivät päästä sisälle nähdäkseen nämä kaksi johtajaa istumassa toistensa seurassa, hän kuvaili.

– Vaikka siis oli selvää, että suinkaan kaikki akkreditoidut eivät sinne pääse.

Paikalla oli Valkoisen talon lehdistön lisäksi Venäjän presidentin mukana matkustavaa lehdistöä ja kuvaajia. Collinsin mukaan kuvaajat yrittivät jopa estää kollegojaan saamasta otoksia presidenteistä.

Washington Postin mukaan USA:n ja Venäjän viranomaiset käskivät toistuvasti toimittajia jonoon. Valkoisen talon viestintäjohtaja Kate Beginfield kuvaili tilannetta kaaokseksi Twitterissä.

Putin ja Biden kättelivät tapaamispaikan edustalla.

Venäjän valtiollinen uutistoimisto RIA syytti vastapuolta; heidän mukaansa amerikkalaiset journalistit yrittivät ”rynnätä” kokoukseen.

Yhdysvaltalaisen CBS:n kirjeenvaihtaja Eena Ruffini taas sanoi, että venäläistoimittajat olisivat estäneet Yhdysvaltojen äänimiehen pääsyn huoneeseen, minkä takia presidenttien kommenteista ei saatu kunnolla selvää.

Putinin saattue saapui kokouspaikalle Genevenjärven rannalle hieman kello 14 jälkeen Suomen aikaa. Vartin päästä saapui Biden. Hän hymyili portailla, mutta ei vastannut toimittajien kysymyksiin.

Politicon kirjeenvaihtaja Anita Kumar kuvailee tilannetta kaoottisimmaksi, jonka hän on nähnyt presidentillisessä tapaamisessa yhdeksän vuoden aikana.

–Toimittajat työnsivät ja tönivät ja huusivat toisilleen, että muut liikkuisivat, mutta kukaan ei tehnyt niin. Minuutin parin jälkeen Venäjän turvallisuusvirkailijat vetivät punaisesta köydestä, joka erotti median johtajista, yrittääkseen pitää median kaukana presidenteistä.

– He huusivat toimittajille, että nämä poistuisivat ja alkoivat työntää toimittajia. Toimittajat ja Valkoisen talon edustajat huusivat takaisin, että Venäjän turvallisuusvirkailijoiden pitäisi lakata koskemasta meihin. Tätä toimittajaa tönittiin monta kertaa, lähes maahan, ja monet kompastuivat punaiseen naruun, joka oli lähes maassa, Kumar kuvaili.

Kumarin mukaan molemmat presidentit katselivat ja kuuntelivat kärhämää.

– He vaikuttivat huvittuneilta tilanteen takia.

Football news:

Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist
Spalletti on 3-0 with Bayern: Napoli is on the right track. The players have already exceeded my expectations
Kane wants to move to Man City with Grealish. He will soon discuss leaving with Tottenham
Real Madrid reported that Odriosola has contracted the coronavirus
Gasperini about Ilicic: He wants to find a team where he will achieve something more significant
Mbappe will not play in the match for the French Super Cup. The game will be held in Israel
Benfica introduced Yaremchuk. The forward of the national team of Ukraine moved from Gent