Finland

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin Liminkaa koskeva koulu-uhkaus – poliisi tavoitti uhkauksen tekijän

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin viime yönä Liminkaa koskeva koulu-uhkausviesti, kerrotaan Limingan kunnan tiedotteessa.

Poliisi tavoitti uhkauksen tekijän yön aikana. Poliisin tekemän selvityksen mukaan uhkauksen toteutukselle ei löytynyt edellytyksiä.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä.

Limingan kunnan sivistysjohtaja Päivi Mäki kertoo, että uhkauksen tekijä on liminkalainen, mutta hän ei ole koulun oppilas. Uhkausviestin olivat havainneet Limingan lukion oppilaat, jotka välittivät tiedon rehtorille.

– Onneksi virkavalta ryhtyi selvittelemään tätä tuoreeltaan jo yöllä. Poliisin viesti uhkauksen toteuttamisen mahdollisuuksista oli onneksi rauhoittava, Mäki sanoo.

Tiedote asiasta on lähtenyt Wilman kautta koulun henkilökunnalle ja vanhemmille, ja se löytyy myös Limingan kunnan verkkosivuilta. Koulukuraattorit kertovat asiasta oppilaille heidän ikäkaudelleen sopivalla tavalla. Koulukuraattorit ja -psykologit tarjoavat halukkaille myös keskusteluapua.

Tässä vaiheessa ei Mäen mukaan ole tarvetta erilliselle tiedotustilaisuudelle. Maanantaina käydään rehtoreiden kanssa läpi koulujen kriisi- ja valmiussuunnitelmat.

– Tapaukset, joissa nuoren paha olo kanavoituu tällä tavalla, ovat aina pysäyttäviä ja huolestuttavia. Suhtaudumme asiaan erittäin vakavasti, ja olemme jo laittaneet etsivälle nuorisotyöntekijälle tästä tapauksesta viestiä. Toivomme, että voimme tukea uhkauksen tekijää, että hän pääsisi tällaisista toimintamalleista pois.

Päivitetty Päivi Mäen kommenteilla kello 11.53.

Football news:

Griezmann on Messi: I admire Leo, and he knows it. We have a great relationship
Rooney on the possibility of a move to Barca in the 2010/11 season: Thinking about it. Could fit in perfectly
Hooray, in England they will let the audience into the stands again! While up to 4 thousand and not everywhere, but the clubs are happy 😊
Solskjaer about the match with Istanbul: these are the Champions of Turkey, it will be difficult
Gasperini on the nomination for the best coach of the year award: If we beat Liverpool, maybe I'll get a few votes
Julian Nagelsmann: Leipzig want to give PSG that final feeling they are talking about
Tuchel Pro Champions League: Match with Leipzig - the final of our group