logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Suomalaiset muistelevat Olli Lindholmia – ”Mieletöntä musiikkia Tampereen ja Ratinan täydeltä”

Muusikko ja mediapersoona Olli Lindholm kuoli tiistain vastaisena yönä sairauskohtaukseen. Lindholm oli yksi suomalaisen rock-musiikin legendoista ja 1980-luvun porilaisen rock-aallon kantavia voimia. Hän oli kuollessaan 54-vuotias.

Yö-yhtye kertoi ainoan alkuperäisjäsenensä kuolemasta sosiaalisessa mediassa tiistaina keskipäivän aikaan.


Ilta-Sanomat pyysi ihmisiä muistelemaan Olli Lindholmin uraa ja musiikkia pian sen jälkeen, kun suru-uutinen oli tullut julkisuuteen.

Artikkelin videolla ihmiset muistelevat Olli Lindholmia ja Yö-yhtyettä.

Raija Tiaisella on Yö-muistoja eri vuosikymmeniltä. Yö aloitti vuonna 1981 ja nousi nopeasti musiikki-ilmiöksi. Eräs esiintyminen on jäänyt erityisen voimakkaasti Tiaisen mieleen.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


– Tampereen Ratinassa, olikohan se pari kolme vuotta sitten, oli kuuma kesäpäivä. Mieletöntä musiikkia kerta kaikkiaan koko Tampereen ja Ratinan täydeltä. Oli huippupäivä, Tiainen muistelee.


1980-luvulla Pori oli rock-Suomen polttopiste, pitkälti Yön ja Dingon menestyksen vuoksi. Sanna Leino eli lapsuutensa Itä-Helsingissä. Kaveriporukassa porilaisbändit jakoivat mielipiteitä.

– Mun muisto on jostakin 1980-luvulta, kun Yö perustettiin. Kaikki kaverit olivat Dingo-faneja, mutta itse olin Yö-fani. Siitä Yön seuraaminen lähti nuorena ja on kulkenut lähestulkoon koko elämän mukana.

Musiikillisesti etenkin Yön ensimmäinen albumi Varietee teki nuoreen Sannaan vaikutuksen.

– Sitä kuunneltiin varmaan puhki koko levy, se oli parasta silloin.


Mikkeliläinen Mirja tutustui Yöhön vuosituhannen vaihteessa. Yksi onnistunut esiintyminen riitti vakuuttamaan. Yön tuoreissa kappaleissa on kaiken lisäksi Mirjalle tuttua kynänjälkeä.

– Olin Mikkelissä, Mikaelin konserttitalossa, hänen konsertissaan. Innostuin hänestä vasta nyt vähän vanhempana.

– Entinen työkaverini, joka on opiskellut sanoitusta, on sanoittanut kappaleen Toinen elämä. Se on todella kaunis, ja sopi hänelle hyvin.


Juha Anttilalla on niin ikään lämmin muisto Lindholmin ja Yön esiintymisestä.

– Tuossa vaimon kanssa oltiin muutama vuosi sitten Hartwall-areenalla katsomassa hänen konserttiaan. Se on viimeinen, elävä muisto.


Seppo Mäkinen innostuu kehumaan Olli Lindholmin lava-asennetta.

– Pidän häntä yhtenä parhaista suomalaisista miesartisteista. Aina kun Olli oli lavalla, niin se oli napakymppi. Se oli se vaatimattomuus, mikä hänellä oli. Hän sanoi, mitä ajatteli – mutta siinä oli se hieno nöyryys. Hieno esiintyjä.


Minkälaisia muistoja sinulla on Olli Lindholmista, hänen musiikistaan ja keikoistaan.

Kerro muistosi Ilta-Sanomille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi tai WhatsApp-viesti numeroon 040-6609019.

Jos kuvagalleria ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.


Themes
ICO