Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy jälleen – Allegro-juna palaa raiteille vielä ennen joulua

Helsingin ja Pietarin välillä liikennöivä Allegro-juna palaa liikenteeseen 12. joulukuuta. Henkilöjunaliikenne Suomen ja Venäjän välillä on ollut koronan vuoksi keskeytyksissä puolitoista vuotta.

Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä rajoitetaan yhä. Matkaan pääsevät vain Suomen tai Venäjän kansalaiset. Kuva: Petri Kivimäki / Yle

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy puolentoista vuoden tauon jälkeen.

VR tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro-juna alkaa kulkea 12. joulukuuta alkaen. Liput ovat tulleet myyntiin tänään, perjantaina. Juna kulkee maanantaista sunnuntaihin, kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin.

Venäjä on allekirjoittanut henkilöjunaliikenteen avaamista koskevan asetuksen eilen, torstaina. Koronapandemian vuoksi Vainikkalan rajanylityspaikan kautta liikennöivät henkilöjunat ovat olleet tauolla keväästä 2020 asti. Vainikkalan rajanylityspaikka aukesi henkilöjunaliikenteelle jo 18. lokakuuta.

Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä rajoitetaan vielä. Matkustajien on oltava joko Suomen tai Venäjän kansalaisia ja heillä on oltava molempien maiden terveysviranomaisten vaatimat terveystodistukset.

Venäjälle päin matkustettaessa edellytetään todistusta negatiivisesta, alle kolme vuorokautta vanhasta koronatestituloksesta. Suomeen päin tultaessa matkustajalla on oltava EU:n hyväksymä koronarokotustodistus, todistus puolen vuoden sisään sairastetusta koronataudista tai negatiivinen koronatestitodistus.