Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Suora lähetys kello 15.30: Vihreiden eduskunta­ryhmän uusi puheen­johtaja esittäytyy

Vihreiden eduskuntaryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan ilmasto- ja ympäristöministeriksi siirtyvän Emma Karin tilalle.

Vihreiden eduskuntaryhmä valitsee itselleen uuden puheenjohtajan tänään iltapäivällä pidettävässä kokouksessaan. Vastavalittu puheenjohtaja esittäytyy tiedotustilaisuudessa, jonka on määrä alkaa kello 15.30. Voit seurata suoraa lähetystä tiedotustilaisuudesta yllä olevasta ikkunasta.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikka aukesi, kun nykyinen puheenjohtaja Emma Kari siirtyy ympäristö- ja ilmastoministeriksi puolueen puheenjohtajan Maria Ohisalon vanhempainvapaan ajaksi.

Nykyinen ympäristöministeri Krista Mikkonen taas siirtyy sisäministerin paikalle. Ohisalon on tarkoitus ottaa itselleen ilmasto- ja ympäristöministerin salkku vanhempainvapaansa jälkeen.

Ennakkoon eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikasta ovat kertoneet olevansa kiinnostuneita ainakin puolueen varapuheenjohtaja Atte Harjanne ja kansanedustaja Jenni Pitko. Kansanedustaja Saara Hyrkkö kertoi STT:lle harkitsevansa tehtävään pyrkimistä.

37-vuotiaan Harjanteen valintaa keskeisille paikoille puolueessa tukee se, että hän sai eniten ääniä varapuheenjohtajaäänestyksessä ja oli esillä myös puheenjohtaja- ja ministerivalintoja tehdessä. Poliittisesti Harjannetta on nimitetty talousliberaaliksi, ja hänen katsotaan olevan enemmän oikealla kuin muu nykyinen puoluejohto.

Harjanteen on arveltu voivan laajentaa vihreiden vasemmistolaista ja kaupunkilaista kannattajakuntaa. Naisvaltaisessa puolueessa Harjanteen vahvuutena on pidetty myös sitä, että hän mies.

Oululainen Jenni Pitko, 35, ja helsinkiläinen Saara Hyrkkö, 34, ovat ensimmäisen kauden kansanedustajia ja toimivat vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtajina.