Finland

Tältä näyttävät Huuhkajien mahdollisuudet EM-kisojen pudotuspeleihin juuri nyt

Voitto Tanskasta voi riittää jatkopaikkaan, jos tähtien asento on suotuisa. Todennäköisesti Huuhkajat tarvitsee kuitenkin vielä yhden pisteen neljännesvälieräpaikkaan.

Joel Pohjanpalon puskumaali toi hienon voiton Tanskasta, mutta EM-kisojen pudotuspelivaiheeseen se ei ihan vielä taida riittää.

Yllättävä ja dramaattinen voitto Tanskasta Joel Pohjanpalon puskumaalilla nosti Huuhkajat EM-lopputurnauksen pudotuspelien kynnykselle. Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, neljännesvälieriin, etenee yhteensä 16 joukkuetta – kuudesta alkulohkosta kaksi parasta ja vielä neljä parasta lohkokolmosta.

Lue lisää: Joel Pohjanpalon isä kertoo dramaattisesta ja tunteikkaasta illasta – ”Tuli kyynel silmään”

Voitolla Tanskasta Suomi otti tiukan otteen ainakin alkulohkon kolmospaikasta ja jatkopaikkavertailusta.

Jos Suomi saa jatkopeleistään yhdenkin pisteen, jatkopaikka on noin 99-prosenttisesti varma. Lohkokolmosten vertailussa neljä pistettä riittää käytännössä varmasti jatkopaikkaan, ellei muissa lohkoissa pelata todella pahasti ristiin.

Jos tasapeli tulee keskiviikkona Venäjää vastaan, Huuhkajat varmistaa jo vähintään lohkonsa kolmossijan.

Jos Suomi häviää Venäjälle mutta saa pisteen Belgialta, on teoriassa mahdollista, että lohkon kaikki maat päätyvät neljään pisteeseen. Tällöin katsottaisiin maalierot, ja lohkon viimeinen jäisi neljästä pisteestä huolimatta ulos jatkopeleistä. Tässä mallissa Huuhkajat voi jäädä lohkon jumboksi vain vähintään kahden maalin tappiolla Venäjälle.

Nyt plakkarissa olevat kolme pistettä voivat nekin riittää lohkokolmosena jatkoon, mutta silloin pitää jännittää toden teolla muiden lohkojen tilanteita.

Viime EM-kisoissa vuonna 2016 viimeisenä lohkokolmosena mentiin jatkoon kolmella pisteellä ja maalierolla 0 (mestaruuden lopulta voittanut Portugali ja Pohjois-Irlanti).

Turkki ja Albania jäivät silloin pudotuspelivaiheesta rannalle, vaikka molemmat voittivat kisoissa yhden ottelun. Molempien maaliero oli kuitenkin –2, mikä ei riittänyt lohkokolmosten vertailussa jatkopaikkaan.

Jos Suomi jää kolmeen pisteeseen eli häviää Venäjälle ja Belgialle, Suomen lopullinen maaliero on parhaimmillaankin –1. On aivan kiikun kaakun, riittääkö se jatkoon. Edellisissä EM-kisoissa ei olisi riittänyt.

Varminta olisi, jos heti keskiviikkona tulisi Venäjää vastaan vähintään piste. Sen jälkeen Suomen lohkon kolmossija ja sitä kautta pudotuspelipaikka olisi enemmän kuin todennäköinen – lohkon muista otteluista riippumatta.

Football news:

Tottenham sold Alderweireld to Qatar's Al-Duhail. The deal is estimated at 13 million pounds
The sale of Varane is part of Real Madrid's plan to sign Mbappe. The club does not buy players to save money on the PSG forward
Manchester United are ready to sell Lingard, Telles, Jones, Dalot, James, Williams and Pereira. The departure of Martial is possible
Barcelona supported Morib after insults in social networks: We love football and fight against racism
There were photos of the blue away uniform of Real Madrid with orange inserts and a graffiti pattern
Top 30 Fastest Football Players in the world (update)
40 thousand pounds were collected for the restoration of the Rashford mural. The player gave money for food for the needy