Finland

Tämä video todisti oikeudelle: Päihdekaupassa pettynyt 17-vuotias kävi puukon kanssa skeittipojan kimppuun

Tämä video todisti oikeudelle: Päihdekaupassa pettynyt 17-vuotias kävi puukon kanssa skeittipojan kimppuun

Päihdekaupat menivät pieleen. Sen jälkeen heiluivat nyrkki, puukko ja skeittilauta. Hurja välikohtaus tallentui videolle, josta näet koosteen tästä artikkelista.

Selkkaus tapahtui Espoolaisen koulun pihalla heinäkuun lopulla. Tarkoitus oli hieroa kauppoja päihteistä. Tapahtumat tallentuivat videolle, joka oli keskeisenä todisteena oikeudenkäynnissä.

Koulun pihalle astellut 17-vuotias luovutti kauppatavaran toiselle nuorelle miehelle. Rahanvaihto ei mennyt kuitenkaan suotuisasti. Myyjä halusi kertomansa mukaan päihteet takaisin, minkä takia hän löi ostajaa nyrkillä kasvoihin. Toisen lyönnin uhri onnistui väistämään.

Myyjä kaivoi repustaan puukon esille ja huitoi sillä ostajaa kohti. Isku ei osunut, ja ostaja onnistui juoksemaan pakoon. Ostaja sai mustelman ja verta vuotavan haavan silmäänsä.

Tapahtumapaikalle jäi uhrin kaveri, jonka kimppuun 17-vuotias myyjä seuraavaksi kävi. Myyjä oli edelleen käärmeissään, ettei hän saanut päihteistä rahaa. Poika löi itsepuolustukseksi skeittilaudalla, mutta myyjä löi häntä kahdesti puukolla selkään. Poika lähti pakoon, mutta hän sai peräänsä myyjän sekä tämän ystävät.

Poika kaatui, ja myyjä löi nyrkillä sekä potki maassa maannutta uhria useita kertoja päähän sekä vartaloon. Myyjän kertoman mukaan tilanne päättyi, kun hänen ystävänsä kehottivat lopettamaan pahoinpitelyn. Kaatuminen ja sitä seurannut pahoinpitely eivät näy videotallenteella.

Myyjä ja muut paikalla olleet juoksivat pois paikalta. Lääkärinlausunnon mukaan pojan saamat vammat olivat hengenvaarallisia. Sairaalaan viety poika sai muun muassa syviä pistohaavoja sekä verenvuotoa rintaonteloon.

– Käräjäoikeus katsoo, että (miehen) on täytynyt mieltää ja ymmärtää, että kaksi voimakasta lyöntiä puukolla selkään elintärkeiden sisäelimien alueelle varsin todennäköisesti aiheuttaa kuoleman, käräjäoikeus muun muassa totesi.

Vajaa viikko tapahtuneen jälkeen poliisi julkaisi puukottajan kuvan tämän kiinnisaamiseksi. Puukottaja huomasi kuvansa lehdestä, ja muutamien tuntien sisällä kuvan julkaisusta mies meni itse selvittämään asiaa poliisilaitokselle. Siitä lähtien hän on ollut viranomaisten hallussa.

Käräjäoikeus otti tuomiossa huomioon sen, että tekijä oli tapahtuma-aikaan alaikäinen. Hän sai sillä perusteella vuoden lievennyksen rangaistukseensa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja tapon yrityksestä kolmen vuoden ja yhden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Nuorukainen joutuu maksamaan puukottamalleen pojalle kipu- ja kärsimyskuluja sekä muita kuluja yhteensä yli 9 600 euroa. Toiselle uhrille hän joutuu maksamaan 1 600 euron korvaukset. Näiden lisäksi tuomittu joutuu maksamaan kummankin oikeudenkäyntikulut, yhteensä runsaat 3 600 euroa.

Oikeus antoi asiassa tuomion viime viikon perjantaina. Tuomittu on nykyään 18-vuotias.

Football news:

Rooney on the possibility of a move to Barca in the 2010/11 season: Thinking about it. Could fit in perfectly
Hooray, in England they will let the audience into the stands again! While up to 4 thousand and not everywhere, but the clubs are happy 😊
Solskjaer about the match with Istanbul: these are the Champions of Turkey, it will be difficult
Gasperini on the nomination for the best coach of the year award: If we beat Liverpool, maybe I'll get a few votes
Julian Nagelsmann: Leipzig want to give PSG that final feeling they are talking about
Tuchel Pro Champions League: Match with Leipzig - the final of our group
Antoine Griezmann: it's Time to put everything in its place. I've had enough